Bielkový krém - recept, suroviny, postup

Bielkový krém od Rybičkinej mamkyBielkový krém od Rybičkinej mamky 4 bielky, 180g cukru krupice, 500g masla, 100g práškového cukru. Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor. Hrniec vložíme do väčšieho hrnce s vodou a dáme var**. Ihneď začneme šľahať. Voda by sa mala začať var** za 10 minút, celú dobu šľaháme. Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, ne viac ako minútu ( bielky by sa zrazili). Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty. Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť. Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom. Krém je veľmi trvanlivý, jemný a biely. Ideálny krém na zdobení, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva. Biely šľahaný krém, vhodný na zdobenie,ako podklad pod marcipán i na spájanie trvanlivého pečiva

  1. júl 2010 - 9:43 Recepty Zlata09

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia