bravcová masť zdravie, úcinky, použitie

BRAVČOVÁ MASŤ

Masť funguje ako neoceniteľný pomocník pri "odbúravaní" vplyvu mastných kyselín, pričom dochádza k zníženiu cholesterolu. Masť má veľa dobrých vlastností.Ak budete piecť koláč, použite masť miesto rastlinného tuku - kôrka bude chrumkavejšia.

Masť nie je "fuj", infarkt z nej nedostanete! Bravčová masť obsahuje nasýtené kyseliny aj nenasýtené, tiež kyselinu olejovú,ktorá funguje ako pomocník pri "odbúravaní" vplyvu mastných kyselín - znižuje cholesterol.Oproti kravskému maslu má len 1/3cholesterolu. Masť je dokonca dôležitá pre zdravé kosti a tiež posilňuje imunitu.Má síce málo bielkovín, nulové množstvo sacharidov, ale má vitamín E, ktorý patrí k elixírom mladosti.Masť si dajte na raňajky alebo obed, nie je vhodná na konzumáciu pred fyzickou aktivitou alebo po nej (predlžuje sa doba trávenia). Kulinári ju využívajú pri vyprážaní, lebo je tepelne stabilná a mäso sa na nej nepripaľuje. Pri smažení na masti nevznikajú karcinogénne látky, je lepšia ako rastlinné oleje! Chuťovo prevyšuje margarín!

Každodenná starostlivosť o pleť sa vyplatí, bravčová masť neobsahuje žiadne chemické látky, nie je parfémovaná, takže nedráždi citlivejšiu pokožku. Masť je mastná, ideálna v prípade ekzémovej alebo suchej pleti. Pokožku zjemní, premastí a regeneruje.Je vhodná pre tehotné - natierajte si tehotenské bruško masťou a po striách nebude ani stopy.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia