cesnaková polievka - recept

nie veľmi diétna, zato perfektná ako chrípková prevencia, "vyprosťovák", po lyžovačke alebo ako večera: Cesnaková polievka /ako ju robia v Sliezsku/:Potrebujeme asi polkilový kus údeného mäska /pokojne može byť aj lacnejšie. rebierka, chvostík apod/, koreňovú zeleninu, asi 5 hlavičiek cesnaku, 1 kg zemiakov a 250 g tvrdého syra. Najprv si urobíme silný vývar z údeného mäsa, až masko zmäkne, vyberieme ho z vývaru, pooberáme a pokrájame na kocky. Zeleninu taktiež vytiahneme a postrúhame najemno. Do vývaru dáme uvar** zemiaky, ak treba, dosolíme, dokoreníme /čierne korenie, majorán/. cesnak si očistíme, pretlačíme a pridáme do horúceho vývaru. Na tanieroch posypeme strúhaným syrom. Podávame s hriankami, alebo si opražíme chlebík pokrájaný na kocky a použijeme ako vložku do polievky. Možno vylepšiť napr. rozklepnutým, vajíčkom.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia