Dobry den ako mozem zjemnit kapustnicu ked je strasne moc kyslá...

Dobry den ako mozem zjemnit kapustnicu ked je strasne moc kyslá pomoze tomu nieco co by to stiahlo????

trochu cukru

Odpovedať na tento komentár

cukor

Odpovedať na tento komentár

cukor

Odpovedať na tento komentár

vyber ju a premyť cez sitko,

Odpovedať na tento komentár

Už nič nepomôže Kika, ani ten cukor. Ja kapustu vždy prepláchnem studenou vodou, niekedy aj 2x?

Odpovedať na tento komentár

ak je červená rajčinový pretlak ak smotanová tak smotana

Odpovedať na tento komentár

cukor a vegeta

Odpovedať na tento komentár

Nastruhaj do nej zemiaky

Odpovedať na tento komentár

ja vždy kapustu vyžmýkam do sucha a kyslú vodu si ponecham pre prípad ak by bola malo kyslá radšej dolejem?

Odpovedať na tento komentár

Ja by som tam dievcence dala aj vsetko taka je trpka.idem vyskusat ten cukor?

radsej rajcinový pretlak ako cukor

Odpovedať na tento komentár

Pocitam ze ju mate uz skoro hotovu ja pridavam nastruhanu cukynu aj jablcko

aj my jablčko

trocha z nej odoberte a dolejte vodu

Odpovedať na tento komentár

Taka kysla je najlepsia

Odpovedať na tento komentár

Ani pretlak ani cukor

Odpovedať na tento komentár

Ako pise pani vyzsie mali ste viac preplachnut pripadne ponechat trosku stavy a ked tak doliat ak ju nemate hotovu tak ju preplachnut ani nemusite skor by som odliala vodu a doliala prevarenej

Odpovedať na tento komentár

Niekto da jablko...ale ci to pomaha neviem,ja som neskusala ?

Pomaha aj nekvasena kapusta sa tym lepsie dochuti postruhat na jemnucko...☺

Odpovedať na tento komentár

Med

Odpovedať na tento komentár

Skúsiť uvar** bujón vo vode a doliať?

Odpovedať na tento komentár

Sladkou smotanou.

Odpovedať na tento komentár

Skúsiť postrúhať zemiak a vložiť krajec chleba.

Odpovedať na tento komentár

Zemiacik na najemnejsie ale bude aj hustejšia

Odpovedať na tento komentár

Prisladiť

Odpovedať na tento komentár

mlieko

Odpovedať na tento komentár

Píšete že kapustnica. Pridajte vodu a smotanu ak bude treba?

Odpovedať na tento komentár

Pridať cukor ja tak varím vždy aj kapustnicu aj segedín máme to tak radi nie je tam cítiť len tá kyselosť

ja rovnako

Odpovedať na tento komentár

Nastrúhaný zemiak a 33%ná sladká smotana

Odpovedať na tento komentár

Trocha sody bikarbony.

Odpovedať na tento komentár

urcite zemiak + cukor? ak to ma byt kapustnica a nie segedin?

Ja trošku pridávam aj do segedínu cukor Martinka chutí nám to

Odpovedať na tento komentár

sladky kecup

Odpovedať na tento komentár

Aj ja davam sodu bikarbonu

Odpovedať na tento komentár

Ja by som odobrala trocha z polievky. Dokonalá by som čistú vodu. Nastrúhala by som zemiak a trocha cukru. ?

Odpovedať na tento komentár

smotana

Odpovedať na tento komentár

Rada mojej starej mamy: Dva zemiaky ošúpeme nakrájame na štvrťky hodíme do kapustnice a varíme potom ich vytiahneme zemiaky stiahnu kyslosť ?

Ano stiahnu ale moja skusenost s xrokov bola ze veru nestahli az tak

Pokiaľ viem,zemiak sa dáva keď je presolená.

Odpovedať na tento komentár

ja dávam sušené slivky, cukor a smotanu...

Odpovedať na tento komentár

Cukor nie ale slivky sú fajn

Odpovedať na tento komentár

Ja vzdy umyvam kapustu aby potom nenastala taka situacia ako teraz.

Odpovedať na tento komentár

zemiaky

Odpovedať na tento komentár

umyvat,umyvat,umyvt

Odpovedať na tento komentár

Kapustu nikdy nepremyvam ked je kysla nech je kysla ale nas sef tiez nema rad velmi kyslu tak s kolegom do jeho porcie vzdy dame sodu bikarbonu a cukor cisty cukor iba zvyrazni kyslost

Odpovedať na tento komentár

Aj moja mama na stiahnutie kyslosti, ale aj presolenia dávala zemiak, alebo kôrku zo suchého chleba. Do presolenej polievky rozkrojený surový zemiak a po uvarení vybrať. Do kyslej kapusty dať rozvar** na jemno nastrúhaný surový zemiak a kôrku z konca chleba/ tu potom vybrať/.

Odpovedať na tento komentár

Soda bicarbona.

Odpovedať na tento komentár

Kapustu pred varením premyť keď treba aj dva krat.A kapustnicu zriedit vodou este pred varenim.?

Odpovedať na tento komentár

Joj veď taká je dobrá,

My sme dali med.

Odpovedať na tento komentár

ja davam do kapustnucu karamel cukor rospustim na karamel tak dva lizicky

Odpovedať na tento komentár

Šľahačkova smotana

Odpovedať na tento komentár

uvar** v nej mrkvu

Odpovedať na tento komentár

Nepremývajte, vymačkajte, pridajte mlieko, alebo smotanu.

Odpovedať na tento komentár

Sušené slivky sťahujú kyslosť

Odpovedať na tento komentár

Neboj sa dat cukor primerane

Odpovedať na tento komentár

Keď je kyslá vyzmykaj ju a pri varení vho celý zemiak dva

Odpovedať na tento komentár

Kapustnica musi byt kysela...to je prava kapustnica,a nie smotana ine sracky

Odpovedať na tento komentár

trochu z nej zlej a pridaj este trochu vody a povar

Odpovedať na tento komentár

Veľa ľudí premýva kapustu,podľa mňa ju tým kazí. Veď o tom je domáca sudová kapusta. Má byť kyslá.

Odpovedať na tento komentár

Ja postrúham surový zemiak

Zmakne v tom kyselom?Mne nie.

Odpovedať na tento komentár

pred varením premyť, ale tak stráca chuť

Odpovedať na tento komentár

ja som skúsila podla známej trochu kečupu,je to dobré

Odpovedať na tento komentár

Ako tu uz bolo spomenute, nastruhat zemiaky. Kludne aj 3. A nic nepokazite lyzickou cukru.

Odpovedať na tento komentár

Ja by som odčerpala a urobila taku zasmazku s hubovym bujonom uvarit s vodou a namiesto toho vliať?

Odpovedať na tento komentár

ja dám trochu karamelu.

Odpovedať na tento komentár

radšej odobrať vodu a doliať čistú..a nastrúhané zemiaky? Tým zahusťujem,-ako ju chcete mať hustú,podľa toho dávam počet zem. a podľa potreby prilievame odobratú kapust.vodu..

Odpovedať na tento komentár

Ja kapustu vyzmykam a tak varím a potom podľa chuti keď je po pridaní ostatných ingrediencií pred dokončením málo kyslá tak dochutím vodou z kapusty. Keď sa prepláchne vodou tak potom je chuť mdla nie kapustová.

Odpovedať na tento komentár

Umyť pred spracovaním a cukor?

Odpovedať na tento komentár

ale ano trochu cukru pomôže?

Odpovedať na tento komentár

Bozeee ja by som ju zase chcela kyslu ale tu v taliansku maju taku kyslu kapustu ze o nicom

Odpovedať na tento komentár

Dať ešte trochu vody a môže sa dať sladká smotana.Rýchlo miešať,aby sa nezrazila.Aj trochu cukru.

Odpovedať na tento komentár

Karamel,ked je hotový,zasypať kapustou a dusit.

Odpovedať na tento komentár

Cukor trošku dajte

Odpovedať na tento komentár

dajte do nej povarit surove zemiaky nakrajane na kocky.cukor by som nedavala,zostane prikra

Odpovedať na tento komentár

Treba nastruhat surove zemiaky, mali by stiahnut kyslost kspusty, pomoze to, mam to od mojej svokri.

Odpovedať na tento komentár

Dajte do nej dve PL slivkový lekvár

Odpovedať na tento komentár

poriadne oplachnut

Odpovedať na tento komentár

na zjemnenie sme napríklad do segedínu/kapustnice pleskli po uvarení ešte 16% kyslú smotanu...do taniera.

Odpovedať na tento komentár

No? Kika Krajčiová aká bola kapustnica?

Odpovedať na tento komentár

Ak je kyslá pridať vodu?

Odpovedať na tento komentár

alebo trochu krištaloveho cukru.

Odpovedať na tento komentár

Nič nepomóže len ju po****ete treba ju utrafiť pri varení potom ju len zriedite alebo predladíte

Odpovedať na tento komentár

Presladíte

Odpovedať na tento komentár

Surovy zemiak a cukor na karamel

Odpovedať na tento komentár

Zaleži či var**e kapustnicu ako číru len s hrsťou kapusty, ako zaklad je len šťava z kapusy...alebo vyvarate len kyslu kapustu vo vode..kde sa kyslosť stratí...keď je moc kyslá..len vodu prilievam...inak rôznymi prichucovadlami stratí chuť pravej kapusnice naších starých rodičov...čim menej tym lepšie...

Odpovedať na tento komentár

Pani už má určite kapustnicu už zjedenu a tu stále chodia príspevky a rady? už nectí určite neaktualne

Odpovedať na tento komentár

Ja by som si ju dala a kyslu riadne mnam

Odpovedať na tento komentár

sušené slivky

Odpovedať na tento komentár

Cukor

Odpovedať na tento komentár

Smotana.

Odpovedať na tento komentár

ja si upálim nasucho cukor na karamel

Odpovedať na tento komentár

neviem čo má cukor spoločné s kyslosťou,ale určite nič,len sa to celé dokazí

Odpovedať na tento komentár

ja dávam karamel a nám to chutí, ale hovorí sa 100 ľudí, 100 chutí

Odpovedať na tento komentár

Neviem ale ked daš cukor pre mňa je veľmi sladkokysla račej zemiak.

Odpovedať na tento komentár

Kapustnica je vtedy dobrá,keď je kyslá.

Odpovedať na tento komentár

Kapustnica je najlepšia čím viac sa zohrieva A vtedy môžete pridať vody

Odpovedať na tento komentár

keď je kvasená kapusta moc kyslá, zlejte z nej šťavu a nahraťe ju vodou, kyslosť sa dosť zmierni a šťavu- plnú vitamínov vypite

Odpovedať na tento komentár

Mlada pani, som gurmán na polievky, guláš A kapustnicu ale Z môjho pohľadu do kapustnice nepatrí smotana, cukor A pod rady. Ak nemáte rada kyslejsiu kapustnicu tak pridajte trochu vody ale tým sa vývar trochu znehodnoti musíte trochu dochutít.

Odpovedať na tento komentár

cukor

Odpovedať na tento komentár

pred varením vždy umývam kyslú kapustu-je tam velmi slaná a kysla voda,....kedže ju už mate uvarenú odporúčam dať trochu cukru,doliať vodu a nakrajať zemiaky...

Odpovedať na tento komentár

Vodu z uvarených zemiakov

Odpovedať na tento komentár

Aj ja kapustu pred varením akje veľmi kyslá vyžmýkam, vodu znej odložím a ak treba potom s ňou dochucujem.

Odpovedať na tento komentár

Nastruhať surovy zemiak

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia