Dobry den ako mozem zjemnit kapustnicu ked je strasne moc kyslá pomoze tomu nieco co by to stiahlo????
Dobry den ako mozem zjemnit kapustnicu ked je strasne moc kyslá...
trochu cukru
cukor
cukor
vyber ju a premyť cez sitko,
Už nič nepomôže Kika, ani ten cukor. Ja kapustu vždy prepláchnem studenou vodou, niekedy aj 2x?
ak je červená rajčinový pretlak ak smotanová tak smotana
cukor a vegeta
Nastruhaj do nej zemiaky
ja vždy kapustu vyžmýkam do sucha a kyslú vodu si ponecham pre prípad ak by bola malo kyslá radšej dolejem?
Ja by som tam dievcence dala aj vsetko taka je trpka.idem vyskusat ten cukor?
radsej rajcinový pretlak ako cukor
Pocitam ze ju mate uz skoro hotovu ja pridavam nastruhanu cukynu aj jablcko
aj my jablčko
trocha z nej odoberte a dolejte vodu
Taka kysla je najlepsia
Ani pretlak ani cukor
Ako pise pani vyzsie mali ste viac preplachnut pripadne ponechat trosku stavy a ked tak doliat ak ju nemate hotovu tak ju preplachnut ani nemusite skor by som odliala vodu a doliala prevarenej
Niekto da jablko...ale ci to pomaha neviem,ja som neskusala ?
Pomaha aj nekvasena kapusta sa tym lepsie dochuti postruhat na jemnucko...☺
Med
Skúsiť uvar** bujón vo vode a doliať?
Sladkou smotanou.
Skúsiť postrúhať zemiak a vložiť krajec chleba.
Zemiacik na najemnejsie ale bude aj hustejšia
Prisladiť
mlieko
Píšete že kapustnica. Pridajte vodu a smotanu ak bude treba?
Pridať cukor ja tak varím vždy aj kapustnicu aj segedín máme to tak radi nie je tam cítiť len tá kyselosť
ja rovnako
Nastrúhaný zemiak a 33%ná sladká smotana
Trocha sody bikarbony.
urcite zemiak + cukor? ak to ma byt kapustnica a nie segedin?
Ja trošku pridávam aj do segedínu cukor Martinka chutí nám to
sladky kecup
Aj ja davam sodu bikarbonu
Ja by som odobrala trocha z polievky. Dokonalá by som čistú vodu. Nastrúhala by som zemiak a trocha cukru. ?
smotana
Rada mojej starej mamy: Dva zemiaky ošúpeme nakrájame na štvrťky hodíme do kapustnice a varíme potom ich vytiahneme zemiaky stiahnu kyslosť ?
Ano stiahnu ale moja skusenost s xrokov bola ze veru nestahli az tak
Pokiaľ viem,zemiak sa dáva keď je presolená.
ja dávam sušené slivky, cukor a smotanu...
Cukor nie ale slivky sú fajn
Ja vzdy umyvam kapustu aby potom nenastala taka situacia ako teraz.
zemiaky
umyvat,umyvat,umyvt
Kapustu nikdy nepremyvam ked je kysla nech je kysla ale nas sef tiez nema rad velmi kyslu tak s kolegom do jeho porcie vzdy dame sodu bikarbonu a cukor cisty cukor iba zvyrazni kyslost
Aj moja mama na stiahnutie kyslosti, ale aj presolenia dávala zemiak, alebo kôrku zo suchého chleba. Do presolenej polievky rozkrojený surový zemiak a po uvarení vybrať. Do kyslej kapusty dať rozvar** na jemno nastrúhaný surový zemiak a kôrku z konca chleba/ tu potom vybrať/.
Soda bicarbona.
Kapustu pred varením premyť keď treba aj dva krat.A kapustnicu zriedit vodou este pred varenim.?
Joj veď taká je dobrá,
My sme dali med.
ja davam do kapustnucu karamel cukor rospustim na karamel tak dva lizicky
Šľahačkova smotana
uvar** v nej mrkvu
Nepremývajte, vymačkajte, pridajte mlieko, alebo smotanu.
Sušené slivky sťahujú kyslosť
Neboj sa dat cukor primerane
Keď je kyslá vyzmykaj ju a pri varení vho celý zemiak dva
Kapustnica musi byt kysela...to je prava kapustnica,a nie smotana ine sracky
trochu z nej zlej a pridaj este trochu vody a povar
Veľa ľudí premýva kapustu,podľa mňa ju tým kazí. Veď o tom je domáca sudová kapusta. Má byť kyslá.
Ja postrúham surový zemiak
Zmakne v tom kyselom?Mne nie.
pred varením premyť, ale tak stráca chuť
ja som skúsila podla známej trochu kečupu,je to dobré
Ako tu uz bolo spomenute, nastruhat zemiaky. Kludne aj 3. A nic nepokazite lyzickou cukru.
Ja by som odčerpala a urobila taku zasmazku s hubovym bujonom uvarit s vodou a namiesto toho vliať?
ja dám trochu karamelu.
radšej odobrať vodu a doliať čistú..a nastrúhané zemiaky? Tým zahusťujem,-ako ju chcete mať hustú,podľa toho dávam počet zem. a podľa potreby prilievame odobratú kapust.vodu..
Ja kapustu vyzmykam a tak varím a potom podľa chuti keď je po pridaní ostatných ingrediencií pred dokončením málo kyslá tak dochutím vodou z kapusty. Keď sa prepláchne vodou tak potom je chuť mdla nie kapustová.
Umyť pred spracovaním a cukor?
ale ano trochu cukru pomôže?
Bozeee ja by som ju zase chcela kyslu ale tu v taliansku maju taku kyslu kapustu ze o nicom
Dať ešte trochu vody a môže sa dať sladká smotana.Rýchlo miešať,aby sa nezrazila.Aj trochu cukru.
Karamel,ked je hotový,zasypať kapustou a dusit.
Cukor trošku dajte
dajte do nej povarit surove zemiaky nakrajane na kocky.cukor by som nedavala,zostane prikra
Treba nastruhat surove zemiaky, mali by stiahnut kyslost kspusty, pomoze to, mam to od mojej svokri.
Dajte do nej dve PL slivkový lekvár
poriadne oplachnut
na zjemnenie sme napríklad do segedínu/kapustnice pleskli po uvarení ešte 16% kyslú smotanu...do taniera.
No? Kika Krajčiová aká bola kapustnica?
Ak je kyslá pridať vodu?
alebo trochu krištaloveho cukru.
Nič nepomóže len ju po****ete treba ju utrafiť pri varení potom ju len zriedite alebo predladíte
Presladíte
Surovy zemiak a cukor na karamel
Zaleži či var**e kapustnicu ako číru len s hrsťou kapusty, ako zaklad je len šťava z kapusy...alebo vyvarate len kyslu kapustu vo vode..kde sa kyslosť stratí...keď je moc kyslá..len vodu prilievam...inak rôznymi prichucovadlami stratí chuť pravej kapusnice naších starých rodičov...čim menej tym lepšie...
Pani už má určite kapustnicu už zjedenu a tu stále chodia príspevky a rady? už nectí určite neaktualne
Ja by som si ju dala a kyslu riadne mnam
sušené slivky
Cukor
Smotana.
ja si upálim nasucho cukor na karamel
neviem čo má cukor spoločné s kyslosťou,ale určite nič,len sa to celé dokazí
ja dávam karamel a nám to chutí, ale hovorí sa 100 ľudí, 100 chutí
Neviem ale ked daš cukor pre mňa je veľmi sladkokysla račej zemiak.
Kapustnica je vtedy dobrá,keď je kyslá.
Kapustnica je najlepšia čím viac sa zohrieva A vtedy môžete pridať vody
keď je kvasená kapusta moc kyslá, zlejte z nej šťavu a nahraťe ju vodou, kyslosť sa dosť zmierni a šťavu- plnú vitamínov vypite
Mlada pani, som gurmán na polievky, guláš A kapustnicu ale Z môjho pohľadu do kapustnice nepatrí smotana, cukor A pod rady. Ak nemáte rada kyslejsiu kapustnicu tak pridajte trochu vody ale tým sa vývar trochu znehodnoti musíte trochu dochutít.
cukor
pred varením vždy umývam kyslú kapustu-je tam velmi slaná a kysla voda,....kedže ju už mate uvarenú odporúčam dať trochu cukru,doliať vodu a nakrajať zemiaky...
Vodu z uvarených zemiakov
Aj ja kapustu pred varením akje veľmi kyslá vyžmýkam, vodu znej odložím a ak treba potom s ňou dochucujem.
Nastruhať surovy zemiak