domáca zmrzlina - recept, postup, suroviny

Baby......pridávam Vám recept na domácu zmrzlinu......POTREBUJEME......5 vaječných žĺtkov,10 dkg cukor (ja som dávala krištáľový cukor),1 sáčok sľahačka v prášku (ja som použila Dr.Oetker),20 dkg jahody,2 dc mlieka......PRÍPRAVA......vaječné žĺtky s cukrom sľaháme mixérom nad parou až do zhustnutia......potom rozmixujeme jahody dohladka a pridáme ju k hotovým žĺtkom s cukrom......odložíme vychladnúť......medzi tým si pripravíme sľahačku s mliekom (recept nepíše ale ja som pre istotu pridala pol balíčka stužovača sľahačky)......keď je šľahačka hotová pridáme ju k vychladnutej vaječno-jahodovej zmesy a opatrne ale dôkladne premiešame......zmrzlinu vylejeme do nádobky z umelej hmoty alebo do mi*ičiek z umelej hmoty a dáme zmraziť do mrazničky na jeden deň......(recept nepíše ale ja som na vrch rozmixovala jahody a touto "dreňou" som pokvapkala zmrzlinu)......na druhý deň sa môže podávať!!!!????

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia