gbogisich-2...

"KUCHÁRI & PIVO gbogisich, Brand Chef Klubovňa, MEDUSA Group: „Momentálne pracujem s konceptom, v ktorom pivo je tou najdôležitejšou komoditou a hľadanie a nachádzanie vhodných kombinácií piva a jedla je naším každodenným poslaním. Pivo má v našom menu dôležitú úlohu a používame ho na dotváranie celkovej chuti jedla a na prepájanie jeho chute so samotným pivom ako nápojom. Svetlé, chmelené pivo má, samozrejme, najväčší potenciál v kombinácii s mäsom a mäsovými výrobkami. Či už je to vo forme základného sirupu zo sladu do marinád na karamelizovanie mäsa alebo samotné pivo na dolaďovanie gulášov, kde výborne dotvára dozvuky horkosti v guláši. Mäsá pečené na pive majú vo finále nezabudnuteľný výpek a už žiadnu ďalšiu omáčku nepotrebujú. Tak isto ho môžeme použiť v samotnom dochucovaní pivného syra. Kde by ale pivár svoj „zlatý mok“ možno nehľadal, sú dezerty! Na to sú najvhodnejšie tmavé a ovocné pivá, plné chute po karameli, mede, káve a ovocí. U nás ich využívame na prípravu rôznych espúm, parfé a sladkých omáčok. Myslím si, že sme celkom vystihli potenciál tmavého piva v parfé z tmavého piva s pridaním medu a mletých klinčekov, ktorý sme podávali k jablčnému koláču. A dodnes si pamätám ako zarezonoval v strede horúceho leta dezert z mrazeného tvarohu s macerovanou rebarborou v čerešňovom pive a espumou pripravovanou tak isto z tohto ovocného piva. Osobne si myslím, že o nejaký čas sa dostanú viac do povedomia i degustačné večery jedla s pivom (tak ako ich poznáme v kombinácii s vínom), kde sládok so šéfkuchárom dokážu pripraviť množstvo neodhalených chutí.“

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia