HĽUZOVKOVÝ ŠPECIÁL v reštauráciách Al Trivio Mnohí nazývajú...

https://www.facebook.com/UziSiSlovensko//UziSiSlovensko/posts/234649676940418HĽUZOVKOVÝ ŠPECIÁL v reštauráciách Al Trivio Mnohí nazývajú hľuzovky aj „diamantmi gastronómie“ a niet sa čomu čudovať. Nielenže rastú len v niektorých mesiacoch, okrem toho je náročné odhaliť aj ich výskyt. Na hľadanie hľuzoviek sa využívajú trénované prasiatka alebo psy, špeciálne plemeno Lagotto Romangolo. Práve preto je ich cena vysoká a vzrastá obzvlášť pri divokorastúcich hubách tohto druhu. Hľuzovky poznali už starovekí Rimania, ktorí ich piekli s červeným vínom a jedli s olivovým olejom. Liečivé, ale aj afrodiziakálne vlastnosti najznámejších podzemných húb môžete otestovať od 21. novembra do 4. decembra v reštauráciách Al Trivio v Bratislave v Centrali, Tatracentre či https://www.facebook.com/Al-Trivio-Trnava-1617017385241723/. „Hľuzovky sú v našich reštauráciách veľmi obľúbené. Aj keď rastú počas celého roka, práve teraz je ten čas, kedy sú najchutnejšie, majú najlepšiu arómu a najvyššiu kvalitu. Preto sme sa rozhodli priniesť hľuzovkové špeciality práve teraz, aby si prišli na svoje všetci gurmáni a milovníci tejto vzácnej pochúťky,“ vysvetlil šéfkuchár Al Trivio Central cormier.virginia. V menu si pochutnáte na krémovom hľuzovkovom risotte so strúhanou čerstvou hľuzovkou, domácich tagliatelle s krémovou maslovou omáčkou a čerstvo strúhanou hľuzovkou. Vyskúšať musíte aj hľuzovkový tatarák s prepeličím vajíčkom či pizzu s čerstvou čiernou hľuzovkou, vajíčkom a hríbami.

Super veľká kreacia👍

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana osobných údajov a cookies