HUSPENINA - zdravie, liečivé účinky, pomoc

Ako prospieva " HUSPENINA " zdraviu.

Hoci si väčšinu jedál pripravených z bravčového mäsa spájame s niečím nezdravým, v prípade huspeniny táto rovnica v žiadnom prípade neplatí. Práve naopak, huspenina je priam liek, a ešte k tomu v mimoriadne chutnom a voňavom balení. Najvýznamnejšou zložkou, ktorej huspenina vďačí za svoje liečivé účinky, je kolagén. Túto bielkovinu, nazývanú v kozmetickom priemysle aj bielkovinou mladosti, obsahujú najmä väzivové tkanivá, ako sú kože, chrupavky, šľachy, kĺby. Ďalšou významnou bielkovinou prítomnou v huspenine je elastín, ktorý dodáva nevyhnutnú elasticitu tkanivám našich vnútorných orgánov (cievy, srdce, šľachy, koža). Čo je to kolagén? Kolagén je vo vode nerozpustná bielkovina. Skladá sa približne z 20 druhov základných aminokyselín. Je základnou stavebnou hmotou podporných tkanív a hlavnou organickou zložkou podporného systému organizmu živočíchov - chrupaviek a kostí, kože, šliach a väzív. Tvorí 25 – 30 % všetkých proteínov v tele cicavcov a je zložkou medzibunkovej hmoty v podobe kolagénových vláken. Kolagénové vlákna často tvoria zväzky, ktoré merajú priemerne 0,5 – 15 μm. V súčasnosti poznáme najmenej 27 rozdielnych typov kolagénov, označujú sa I – XXVII. Za čo všetko vďačíme kolagénu? Kolagén je nevyhnutný predovšetkým vo vyvíjajúcom sa organizme, v detstve a dospievaní na tvorbu kostí, pretože vytvára sieť pre ukladanie vápnika. V dospelosti zase chráni kĺby pred artrózou, udržiava celý pohybový aparát v dobrej kondícii, je súčasťou kĺbových chrupaviek, šliach, väzivových tkanív, pokožky, kostí, zubov a stien krvných ciev. Kolagén teda ovplyvňuje stav chrupaviek a zubov, pružnosť šliach, pružnosť cievnych stien, pružnosť a elasticitu pokožky (bielkovina mladosti), pevnosť a pružnosť vlasov a nechtov, zmierňuje vznik celulitídy a napomáha hojeniu rán. Dôležité však je dodávať ho telu pravidelne v rámci prevencie. Ak ste práve podali väčší športový výkon a nebolia vás nohy, vďačíte za to dobrému stavu chrupaviek. Ak sú v poriadku, pevné, hladké a elastické, medzi kĺbmi vzniká minimálne trenie (ešte menšie trenie ako pri kĺzaní dvoch kociek ľadu po sebe). Stačí však malé naštrbenie a proces záhuby sa odštartuje. Chrupavka sa totiž začne meniť na akýsi šmirgeľ, devastujúci nielen seba, ale neskôr aj kĺb a svoje okolie. Aby k tomu nedošlo, potrebuje vaše telo práve dostatok kolagénu

![Ako prospieva " HUSPENINA " zdraviu. Hoci si väčšinu jedál](https://cdn.sharefile32du43232.online/2/ako-prospieva-huspenina-zdraviu-hoci-si-vacsinu-jedal-1.jpg "Ako prospieva " HUSPENINA " zdraviu. Hoci si väčšinu jedál")![Ako prospieva " HUSPENINA " zdraviu. Hoci si väčšinu jedál](https://cdn.sharefile32du43232.online/2/ako-prospieva-huspenina-zdraviu-hoci-si-vacsinu-jedal-2.jpg "Ako prospieva " HUSPENINA " zdraviu. Hoci si väčšinu jedál")

Me.gusta

Odpovedať na tento komentár

Ja som robila na Silvestra z usiek prasacich?

Odpovedať na tento komentár

Riadna maškrtka...

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia