Hustý guláš so strukovinami - recept, postup, suroviny

Lubica Darasova Hustý guláš so strukovinami. Po 100g šošovice,suchej fazule,jačmenných krúpov namočíme na noc. Na druhý deň speníme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu,vložíme scedené strukoviny a krúpyy,2 farebné papriky (ja som dala červenú a zelenú)pokrajané na malé kúsky,posypeme mletou červenou paprikou a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.Na miernom ohni varíme asi 25 minút.Pridáme 200g nadrobno pokrájanej koreňovej zeleniny,3 olúpané strúčiky cesnaku,dolejeme vývar a varíme ďalších 10 minút. Pridáme 3 pokrájané zemiaky,3 olúpané a pokrájané paradajky.Ochutíme 200ml paradajkovým pyré, sušeným oreganom,mletým čiernym korením,osolíme a dovaríme domäkka. Treba často miešať,lebo sa prichytáva o dno hrnca.Kto má chuť, môže pridať ku koncu varenia dve nožičky klobásy pokrájanej na kolieska - ja som nedala - ale pridala som chilli. Na tanieri ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia