Kocky potrebujem radu.aky je rozdiel medzi palmarinom a herou.som...

Kocky potrebujem radu.aky je rozdiel medzi palmarinom a herou.som z toho jelen.ak je v recepte udane margarin, tak potrebujem heru alebo palmarin? Dakujem za kazdu radu

to je to iste

Odpovedať na tento komentár

ano, ale preferujem viac heru...

Odpovedať na tento komentár

to je v podstate jedno...

Odpovedať na tento komentár

skoro rovnaké,ale palmarín sa skôr hodí tak do čokolády.vic používam heru.a určite do krémov je lepšia

Do čokolády ceru alebo maslo a do krémov určite nie margarin ?

Odpovedať na tento komentár

Do kremov iba maslo!!! Do cesta moze byt hera

Odpovedať na tento komentár

Dakujem za rychle reakcie.vedela som, ze sa na Vas mozem spolahnut

Odpovedať na tento komentár

Palmarin je lepsi,ked ma niekto intoleranciu na mliecne bielkoviny

Odpovedať na tento komentár

Kazdy tuk ma svoju prednost, maslo je vonave, do kremu uplne najlepsie, ale do cesta kludne aj iny tuk, ja pouzivam Palmarin, dodava krehkost a chrumkavost.

Aj mne dá zdá, že palmarin je kúsok lepší ako hera, minuly rok som piekla s palmarinom a čajové pečivo bolo krehkejšie ako tento rok, keď som používala výhradne Heru ?

Odpovedať na tento komentár

... tusim je palmarin aj mastnejsi ako hera

Odpovedať na tento komentár

Ak je napísané margarín,tak určite Heru. Medzi Herou a Palmarinom(ktorý ja z dôvodu výživového vôbec nepoužívam,deťom by som z toho nikdy nepiekla,nevarila) je rozdiel.

Odpovedať na tento komentár

radcej heru

Odpovedať na tento komentár

Do cesta Hera, do plnky maslo a trochu palmarin nie vela lepšie drzi plnka

Odpovedať na tento komentár

Palmarin na polevy a Heru do cesta

opačne,Hera je náhrada másla,Palmarin sa dáva do cesta

Palmarín dávam miesto Cery...do polevy,Cera je dosť nekvalitná....Heru do cesta miesto masla...ale každý nech si dá čo mu vyhovuje...záleží čo má odskúšané

Odpovedať na tento komentár

margarin je ako mast a palmarin ako maslo

To ste odkiaľ vzala?

Opačne?Maria Melichova

Ani opačne

Pani Jaroslava,máte pravdu,ani opačne.

Nemusíte vykať. Je to len skúsenosť. Toto mám od starých cukrárok nielen na Slovensku,ale aj v Čechách

Pani Jaroslava,ja vidím jedlo ako niečo,čo buduje ľudský organizmus. Margarín,či Palmarín...všetko umelé.Ďakujem za potykanie?

Nemáte za čo. Síce neviem aký je medzi nami vekový rozdiel,ale tu to hádam nevadí

Na veku nezáleží,(mne je 55) hlavne že nám to nevadí?

Mne 52

Odpovedať na tento komentár

ale palmarin sa pouziva skor do plnky

Odpovedať na tento komentár

Ja pouzyvam heru len na plnky a na cesto palmarin...

Fuj umelú Heru do plnky. Typické cukrárenské

V cukrarnach maju zas ine umele tuky tam nepouzivaju bezne predajne tuky

Používajú. Nám sa stalo, že sme boli na návšteve a v kréme sme objavili obal z Hery. Odvtedy radšej zákusky na návšteve ak neviem odkiaľ sú nejem. Vždy používaju,len veľké balenia.

Odpovedať na tento komentár

Do cesta je to jedno. Ja radšej Heru.No do krémov len maslo

Odpovedať na tento komentár

najlepsie je asi pouzivat iba klasicke maslo

To by šlo,ale na polevy nie tak úplne.

malo by sa dat aj an polevy,len sa prida trochu oleja a cokolada,aspom tak som to videl aj v programoch o vareni ked daky kolacik taky piekli

Peter,môže byť,ako popisujete.

kazdy ma osveceny svoj sposob a toho sa drzi,ale treba skusat a inspirovat sa

Odpovedať na tento komentár

Ak do plnky nemáte maslo,tak Zlatú Hanu.

Odpovedať na tento komentár

Na polevu Ceru trochu masla alebo olej potom je poleva mekšia dobre sa krajaju zakusky a je leskla

To hej.

naj je 250ml smotana na slahanie a 250g coko.nelame sa ani ked sa vyberie z chladnicky.je jemna a leskla.

Dá sa aj tak. Ja som len reagovala na príspevok a niekedy sa stane,že ma niečo chytí a nemám po ruke šľahačku.

Peter Kubo poleva Ganache - najlepšia ?

jana5197 netusim ako sa vola.

Odpovedať na tento komentár

žiadny margarín,kvalitné obyčajné maslo najlepšie do všetkého.

Odpovedať na tento komentár

Hera lepšia palmarinom vytieram plechy ked peciem pagace.

Odpovedať na tento komentár

Hera ta je na všechno dobrá používám jeno jí

Odpovedať na tento komentár

Radšej heru

Odpovedať na tento komentár

Heru

Odpovedať na tento komentár

Najlepšia je Hera maslová.

Odpovedať na tento komentár

To je jedno ale hera je lepsia

Odpovedať na tento komentár

to je jedno

Odpovedať na tento komentár

Ja pečiem už dlho ale použivam len maslo,ale keby som si mala vybrať tak volím radšej palmarín

Odpovedať na tento komentár

palmarin je na cesto a hera je na kremy

Odpovedať na tento komentár

ja pouzivam len maslo ziadne chemicke margariny

Odpovedať na tento komentár

Ja tiez pouzivam do cesta palmarin a do kremou heru a este epsia je maslova

Tak herou jsem ještě nenadívala to je umělina na to je máslo hera je na pečení

Na dnešnom trhu je všetko umelina,či,Hera,či maslo,či palmarín,ani nevieme čo za umeliny konzumujeme.Takže je to úplne jedno.

treba citat co to presne obsahuje

Odpovedať na tento komentár

To je jedno,oboje sú margaríny

Odpovedať na tento komentár

palmarin do cesta,Hera do kremov

Odpovedať na tento komentár

Margarin je palmarin. To je stary nazov tuku.Este existuje smetol. Tieto tuky su tuhsie a nerozlievaju sa pri peceni.

Odpovedať na tento komentár

používajte maslo, je to zdravšie a oveľa chutnejšie

Odpovedať na tento komentár

Kašlite na nekvalitné tuky a umelé margaríny...používam maslo na všetko, aj do cesta aj do plniek...a polevu robím ganache, so smotanou a trochou masla...

Tak je najlepšie

daniela47 môžete prosím vysvetliť čo je "ganache"?

rebeka7 ganache je kvalitná čokoláda roztopená v 33% šľahačkovej smotane, dobre vymiešaná, ja pridávam pre lesk kúsok masla...krásne nahradí klasickú čokoládovú polevu, je oveľa zdravšia...pôvodne sa z takejto hmoty robili a robia pralinky, vtedy je však hustejšia...na polevu treba trochu viac smotany?

Odpovedať na tento komentár

Najlepsie je maslo

Odpovedať na tento komentár

Palmarin a Hera sú tuky na pečenie, líšia sa len percentom tuku, ja na plnku používam len maslo 82%

Odpovedať na tento komentár

To je to iste. Pre lepsiu chut a zdravie najlepsie maslo alebo pol hery a pol masla a do cokolady kokosovy tuk mnam?

Odpovedať na tento komentár

Jasne je asi kazdemu ze maslo nic nenahradi ale nie kazdy si moze dovolit piect s maslom ? vtedy sa pouziju umele tuky: na hnetene palmarin smetol co v starych dobrych receptoch volali margarin a do plniek hera maslova ? susienky s maslom sa budu roztekat a nebudu susienkove podla mna by bolo treba upravit pomer muky ?

Evi, pečiem iba s maslom už roky, pre najstaršiu dcéru dokonca aj -bezlepkovo a najmladšiu zase bez cukru....a nerozteka sa mi pečivo...

Ukážka vianočného?

Ved aj ja ale moja prva veta akosi unika ja som len chcela dat na vedomie ze aj v rodinach kde si nemozu dovolit piect s maslom chut na sladke je a vtedy gazdinky siahnu po umelych tukoch a pani sa pytala aky je medzi nimi rozdiel a nakoniec sa diskusia zvtla na porovnanie masla s tukmi nehovoriac o tom ze aj zle radili ?

Je nezmysel, že maslo vyjde o toľko drahšie ako tuky...veď sa dá kúpiť občas aj za 1€/250g....a úprimne, radšej menej kvalitnejšieho, nie kvantitu na úkor kvality

No 250 g maslo za 1€ je polske a to radsej slovensky tuk

Slovenský stuzeny tuk predsa neexistuje...teda neviem o tom, že by tu rástli palmy, palmový olej je totiž v kazdom jednom a preto ich nekupujem a nepouzivam... kupujem maslo z Agrofarmy Červený Kameň za 0,75€/125g...občas sa dá v Tescu kúpiť aj oveľa lacnejšie, minulý týždeň mali za 1,99€/500g balenie...síce so zárukou iba 5 dní, tak šlo hneď do mrazničky

Danielka ja nie som az taky odbornik co sa kde vyraba no myslela som ze tuk ktory sa na slovensku predava roky je odskusany a nikomu neublizilo jeho pouzivanie ? Cerveny kamen je daleko a prave v tescu dom velmi davno kupila to polske maslo za 1€ tak tam uz ani nechodim ? kupujem normalne maslo a ine ani neriesim ?

sincere.macejkovic,tak ked kupujete klasika maslo,palmarín,heru...neriešte a nahradte ho maslom klasika,ja tiež už nič iné nekupujem,lebo všetky ostatné tuky sú svinstvo

Este raz otazka znela aky je rozdiel medzi palmarinom s herou: Kocky potrebujem radu.aky je rozdiel medzi palmarinom a herou.som z toho jelen.ak je v recepte udane margarin, tak potrebujem heru alebo palmarin? Dakujem za kazdu radu. Ja som len vysvetlila na rozdiel od inych ktore uplne zmenili diskusiu. Nie kazdy si moze dovolit piect s maslom ale aj to som tu uz pisala. Ja citam vsetky komenty prv nez reagujem.

Myslim si, ze rozdiel je v chuti. Palmarin mi pride neutralnejsi ako hera. Tiez to uz nepouzivam, ficim na masle, ale rozdiel inak v margarinoch nie je.

moc velky odbornik nie som, no mne bolo vysvetlene, ze hera je dobra na plnky, palmarin do cesta, cera na cok.polevy.

radsej menej a zdravsie

Palmovy olej je nezdravy

sincere.macejkovic tak radsej nech upecu menej a kvalitnejsie a zdravsie

Odpovedať na tento komentár

nedávno som pozerala testmagazín a od vtedy nepoužívam palmarin, obsahuje nadnormu karcinogennych látok, Hera ich na počudovanie nemala.. takže doporučujem Heru a na plnky radšej ozajstné maslo...

Odpovedať na tento komentár

Aj ja som pozerala ked testovali masla a rajo bolo uplne na konci takze ani maslo nie je maslo ?

aj to je pravda. už si robím doma syr, a veru začínam rozmýšľať aj nad maslom...

test masla na Slovensku..

To je zvlastne, pred par mesiacmi som videla tiez test na sk maslo a tatra bola niekde na konci. Medzi prvymi bol liptov. Mozno to zalezi od toho kto ten test plati

Odpovedať na tento komentár

Palmarin na pečenie skôr a Hera a maslo na plnky

Odpovedať na tento komentár

MASLO odkazuje moja babina, mamina aj ja

Odpovedať na tento komentár

Ja najradšej do všetkého dávam obyčajné maslo.Cibuľku na masle nie na oleji atď.No sto ľudí,sto chutí.

Odpovedať na tento komentár

No ja cibuľku na klasickej masti

Odpovedať na tento komentár

niet nad maslo

Odpovedať na tento komentár

Najlepsie je maslo 80percentne klasicke..ziadne palmariny a hery

Odpovedať na tento komentár

Palmarín smetol sa dáva do jemného pečiva ako sa pečie na Vianoce héra sa dáva do plniek samozrejme maslu sa nič nevyrovná.Héra sa tiež dáva do cesta ale všade sa nehodí.

Odpovedať na tento komentár

Palmarín do cesta Hera na krémy.

Odpovedať na tento komentár

je to jedno a to isté nebojte sa ale maslo je lepšie

Odpovedať na tento komentár

potrwebuješ heru

Odpovedať na tento komentár

Je to presne jedno a to isté, len si myslím, že Hera je taká jemnejšia, maslovejšia,,,,a prosto aj lepšia....Ale riadne maslo je riadne maslo, tomu sa nič nevyrovná, aj ked sa nehodí všade. Teraz dostať v obchodoch Heru na pečenie a je Hera na krémy.... Ja kupujem takto....Maslo skôr používam do varenia...

Odpovedať na tento komentár

myslim ze to neni velky rozdiel na cesto ale maslo na krem treba

je rozdiel!maslo je zdravsie a chutnejsie

Odpovedať na tento komentár

Najchutnejšie je maslo či do cesta, či do krému.

tak,tak...

Odpovedať na tento komentár

heru pouzivam na suche pecivo a do plniek som sa naucila davat maslo oycajne u nas cajove su plnky chutnejsie

Odpovedať na tento komentár

len maslo,tie umeliny nemusíte pokial chcete byť zdravá

Odpovedať na tento komentár

taky rozdiel že palmarin,hera,,do cesta a maslo na plnky

Odpovedať na tento komentár

Do cesta davam palmarin, stuhne. Hera skôr do plnky, makne pod rukami

Odpovedať na tento komentár

Velmi krasne dakujem kazdemu za rady

Odpovedať na tento komentár

Hera je aj do cesta, aj do plnky, ked budete kupovat pozr**e si co je napisane na obale.

Odpovedať na tento komentár

Ja nepoužívam tie umele smrady nikdy. Aj teraz je maslo Popradské za 1.40 v Bille.. Ja všetko robím s maslom.

Pani Jana Farrel sa nepýtala na maslo...pýtala sa aký je rozdiel medzi palmarinom a herou....

je to umelé svinstvo aj jedno aj druhé-stačí?

Odpovedať na tento komentár

Ked je pisany v recepte margarin, pouzijem maslo ?

Odpovedať na tento komentár

heru maslovu ale ked je pisany margarin mozes dat aj palmarin

Odpovedať na tento komentár

Dávam len maslo......

Odpovedať na tento komentár

Je to úplne jedno čo dáš, najlepšie maslo ale aj Hera a Palmarín sú dobré....

Odpovedať na tento komentár

Palmarín je vhodný na suché pečivo a Hera skôr do plniek -. polovicu Hery a polovicu masla......

Odpovedať na tento komentár

Hera v plnky zapacha maslo je vyborne a trochu palmarin,palmarin nema ziaden pach, nie vela palmarinu viac masla

Odpovedať na tento komentár

Hera je ako Palmarím dá sa z neho robiť suché pečivo..prakticky ako margarín..len je jemnejšia Hera...

Odpovedať na tento komentár

ani jedno ani druhé, zásadne len a len pravé maslo

Poviem len to na margo Hery že suché pečivo vydrží dlhšie kvalitné..iste maslo je dobré,ale ja pečiem aj s Herou a je všetko v poriadku..piecť praclíky a maslom..to nie je najlepšie riešenie...skúsila som to a s herou boli lepšie..

verím,ale škodiť vlastnej pečeni kvôli lepšej" chuti?

eva21 ja netvrdím že to je zdravšie len slané pečivo nie je dobré robiť z masla to je všetko...

Odpovedať na tento komentár

hera je lepšia

Odpovedať na tento komentár

dievčence ked do plnky našľaháte pol na pol maslo+heru tak krém máte ľahučký ako penu,ked date samotné maslo je to ťažký a mastný krém,ked dáte samotnú heru,musíte ochutiť(rum) lebo je to cítiť

Neskusala som, ale znie to dobre ?

Pol maslo a pol zlatú hanu

No nie pod potahovu hmotu na tortu

alebo

Odpovedať na tento komentár

Skúste.mám skúsenosti,často pečiem

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia