Kocky potrebujem radu.aky je rozdiel medzi palmarinom a herou.som z toho jelen.ak je v recepte udane margarin, tak potrebujem heru alebo palmarin? Dakujem za kazdu radu
Kocky potrebujem radu.aky je rozdiel medzi palmarinom a herou.som...
to je to iste
ano, ale preferujem viac heru...
to je v podstate jedno...
skoro rovnaké,ale palmarín sa skôr hodí tak do čokolády.vic používam heru.a určite do krémov je lepšia
Do čokolády ceru alebo maslo a do krémov určite nie margarin ?
Do kremov iba maslo!!! Do cesta moze byt hera
Dakujem za rychle reakcie.vedela som, ze sa na Vas mozem spolahnut
Palmarin je lepsi,ked ma niekto intoleranciu na mliecne bielkoviny
Kazdy tuk ma svoju prednost, maslo je vonave, do kremu uplne najlepsie, ale do cesta kludne aj iny tuk, ja pouzivam Palmarin, dodava krehkost a chrumkavost.
Aj mne dá zdá, že palmarin je kúsok lepší ako hera, minuly rok som piekla s palmarinom a čajové pečivo bolo krehkejšie ako tento rok, keď som používala výhradne Heru ?
... tusim je palmarin aj mastnejsi ako hera
Ak je napísané margarín,tak určite Heru. Medzi Herou a Palmarinom(ktorý ja z dôvodu výživového vôbec nepoužívam,deťom by som z toho nikdy nepiekla,nevarila) je rozdiel.
radcej heru
Do cesta Hera, do plnky maslo a trochu palmarin nie vela lepšie drzi plnka
Palmarin na polevy a Heru do cesta
opačne,Hera je náhrada másla,Palmarin sa dáva do cesta
Palmarín dávam miesto Cery...do polevy,Cera je dosť nekvalitná....Heru do cesta miesto masla...ale každý nech si dá čo mu vyhovuje...záleží čo má odskúšané
margarin je ako mast a palmarin ako maslo
To ste odkiaľ vzala?
Opačne?Maria Melichova
Ani opačne
Pani Jaroslava,máte pravdu,ani opačne.
Nemusíte vykať. Je to len skúsenosť. Toto mám od starých cukrárok nielen na Slovensku,ale aj v Čechách
Pani Jaroslava,ja vidím jedlo ako niečo,čo buduje ľudský organizmus. Margarín,či Palmarín...všetko umelé.Ďakujem za potykanie?
Nemáte za čo. Síce neviem aký je medzi nami vekový rozdiel,ale tu to hádam nevadí
Na veku nezáleží,(mne je 55) hlavne že nám to nevadí?
Mne 52
ale palmarin sa pouziva skor do plnky
Ja pouzyvam heru len na plnky a na cesto palmarin...
Fuj umelú Heru do plnky. Typické cukrárenské
V cukrarnach maju zas ine umele tuky tam nepouzivaju bezne predajne tuky
Používajú. Nám sa stalo, že sme boli na návšteve a v kréme sme objavili obal z Hery. Odvtedy radšej zákusky na návšteve ak neviem odkiaľ sú nejem. Vždy používaju,len veľké balenia.
Do cesta je to jedno. Ja radšej Heru.No do krémov len maslo
najlepsie je asi pouzivat iba klasicke maslo
To by šlo,ale na polevy nie tak úplne.
malo by sa dat aj an polevy,len sa prida trochu oleja a cokolada,aspom tak som to videl aj v programoch o vareni ked daky kolacik taky piekli
Peter,môže byť,ako popisujete.
kazdy ma osveceny svoj sposob a toho sa drzi,ale treba skusat a inspirovat sa
Ak do plnky nemáte maslo,tak Zlatú Hanu.
Na polevu Ceru trochu masla alebo olej potom je poleva mekšia dobre sa krajaju zakusky a je leskla
To hej.
naj je 250ml smotana na slahanie a 250g coko.nelame sa ani ked sa vyberie z chladnicky.je jemna a leskla.
Dá sa aj tak. Ja som len reagovala na príspevok a niekedy sa stane,že ma niečo chytí a nemám po ruke šľahačku.
Peter Kubo poleva Ganache - najlepšia ?
jana5197 netusim ako sa vola.
žiadny margarín,kvalitné obyčajné maslo najlepšie do všetkého.
Hera lepšia palmarinom vytieram plechy ked peciem pagace.
Hera ta je na všechno dobrá používám jeno jí
Radšej heru
Heru
Najlepšia je Hera maslová.
To je jedno ale hera je lepsia
to je jedno
Ja pečiem už dlho ale použivam len maslo,ale keby som si mala vybrať tak volím radšej palmarín
palmarin je na cesto a hera je na kremy
ja pouzivam len maslo ziadne chemicke margariny
Ja tiez pouzivam do cesta palmarin a do kremou heru a este epsia je maslova
Tak herou jsem ještě nenadívala to je umělina na to je máslo hera je na pečení
Na dnešnom trhu je všetko umelina,či,Hera,či maslo,či palmarín,ani nevieme čo za umeliny konzumujeme.Takže je to úplne jedno.
treba citat co to presne obsahuje
To je jedno,oboje sú margaríny
palmarin do cesta,Hera do kremov
Margarin je palmarin. To je stary nazov tuku.Este existuje smetol. Tieto tuky su tuhsie a nerozlievaju sa pri peceni.
používajte maslo, je to zdravšie a oveľa chutnejšie
Kašlite na nekvalitné tuky a umelé margaríny...používam maslo na všetko, aj do cesta aj do plniek...a polevu robím ganache, so smotanou a trochou masla...
Tak je najlepšie
daniela47 môžete prosím vysvetliť čo je "ganache"?
rebeka7 ganache je kvalitná čokoláda roztopená v 33% šľahačkovej smotane, dobre vymiešaná, ja pridávam pre lesk kúsok masla...krásne nahradí klasickú čokoládovú polevu, je oveľa zdravšia...pôvodne sa z takejto hmoty robili a robia pralinky, vtedy je však hustejšia...na polevu treba trochu viac smotany?
Najlepsie je maslo
Palmarin a Hera sú tuky na pečenie, líšia sa len percentom tuku, ja na plnku používam len maslo 82%
To je to iste. Pre lepsiu chut a zdravie najlepsie maslo alebo pol hery a pol masla a do cokolady kokosovy tuk mnam?
Jasne je asi kazdemu ze maslo nic nenahradi ale nie kazdy si moze dovolit piect s maslom ? vtedy sa pouziju umele tuky: na hnetene palmarin smetol co v starych dobrych receptoch volali margarin a do plniek hera maslova ? susienky s maslom sa budu roztekat a nebudu susienkove podla mna by bolo treba upravit pomer muky ?
Evi, pečiem iba s maslom už roky, pre najstaršiu dcéru dokonca aj -bezlepkovo a najmladšiu zase bez cukru....a nerozteka sa mi pečivo...
Ukážka vianočného?
Ved aj ja ale moja prva veta akosi unika ja som len chcela dat na vedomie ze aj v rodinach kde si nemozu dovolit piect s maslom chut na sladke je a vtedy gazdinky siahnu po umelych tukoch a pani sa pytala aky je medzi nimi rozdiel a nakoniec sa diskusia zvtla na porovnanie masla s tukmi nehovoriac o tom ze aj zle radili ?
Je nezmysel, že maslo vyjde o toľko drahšie ako tuky...veď sa dá kúpiť občas aj za 1€/250g....a úprimne, radšej menej kvalitnejšieho, nie kvantitu na úkor kvality
No 250 g maslo za 1€ je polske a to radsej slovensky tuk
Slovenský stuzeny tuk predsa neexistuje...teda neviem o tom, že by tu rástli palmy, palmový olej je totiž v kazdom jednom a preto ich nekupujem a nepouzivam... kupujem maslo z Agrofarmy Červený Kameň za 0,75€/125g...občas sa dá v Tescu kúpiť aj oveľa lacnejšie, minulý týždeň mali za 1,99€/500g balenie...síce so zárukou iba 5 dní, tak šlo hneď do mrazničky
Danielka ja nie som az taky odbornik co sa kde vyraba no myslela som ze tuk ktory sa na slovensku predava roky je odskusany a nikomu neublizilo jeho pouzivanie ? Cerveny kamen je daleko a prave v tescu dom velmi davno kupila to polske maslo za 1€ tak tam uz ani nechodim ? kupujem normalne maslo a ine ani neriesim ?
sincere.macejkovic,tak ked kupujete klasika maslo,palmarín,heru...neriešte a nahradte ho maslom klasika,ja tiež už nič iné nekupujem,lebo všetky ostatné tuky sú svinstvo
Este raz otazka znela aky je rozdiel medzi palmarinom s herou: Kocky potrebujem radu.aky je rozdiel medzi palmarinom a herou.som z toho jelen.ak je v recepte udane margarin, tak potrebujem heru alebo palmarin? Dakujem za kazdu radu. Ja som len vysvetlila na rozdiel od inych ktore uplne zmenili diskusiu. Nie kazdy si moze dovolit piect s maslom ale aj to som tu uz pisala. Ja citam vsetky komenty prv nez reagujem.
Myslim si, ze rozdiel je v chuti. Palmarin mi pride neutralnejsi ako hera. Tiez to uz nepouzivam, ficim na masle, ale rozdiel inak v margarinoch nie je.
moc velky odbornik nie som, no mne bolo vysvetlene, ze hera je dobra na plnky, palmarin do cesta, cera na cok.polevy.
radsej menej a zdravsie
Palmovy olej je nezdravy
sincere.macejkovic tak radsej nech upecu menej a kvalitnejsie a zdravsie
nedávno som pozerala testmagazín a od vtedy nepoužívam palmarin, obsahuje nadnormu karcinogennych látok, Hera ich na počudovanie nemala.. takže doporučujem Heru a na plnky radšej ozajstné maslo...
Aj ja som pozerala ked testovali masla a rajo bolo uplne na konci takze ani maslo nie je maslo ?
aj to je pravda. už si robím doma syr, a veru začínam rozmýšľať aj nad maslom...
test masla na Slovensku..
To je zvlastne, pred par mesiacmi som videla tiez test na sk maslo a tatra bola niekde na konci. Medzi prvymi bol liptov. Mozno to zalezi od toho kto ten test plati
Palmarin na pečenie skôr a Hera a maslo na plnky
MASLO odkazuje moja babina, mamina aj ja
Ja najradšej do všetkého dávam obyčajné maslo.Cibuľku na masle nie na oleji atď.No sto ľudí,sto chutí.
No ja cibuľku na klasickej masti
niet nad maslo
Najlepsie je maslo 80percentne klasicke..ziadne palmariny a hery
Palmarín smetol sa dáva do jemného pečiva ako sa pečie na Vianoce héra sa dáva do plniek samozrejme maslu sa nič nevyrovná.Héra sa tiež dáva do cesta ale všade sa nehodí.
Palmarín do cesta Hera na krémy.
je to jedno a to isté nebojte sa ale maslo je lepšie
potrwebuješ heru
Je to presne jedno a to isté, len si myslím, že Hera je taká jemnejšia, maslovejšia,,,,a prosto aj lepšia....Ale riadne maslo je riadne maslo, tomu sa nič nevyrovná, aj ked sa nehodí všade. Teraz dostať v obchodoch Heru na pečenie a je Hera na krémy.... Ja kupujem takto....Maslo skôr používam do varenia...
myslim ze to neni velky rozdiel na cesto ale maslo na krem treba
je rozdiel!maslo je zdravsie a chutnejsie
Najchutnejšie je maslo či do cesta, či do krému.
tak,tak...
heru pouzivam na suche pecivo a do plniek som sa naucila davat maslo oycajne u nas cajove su plnky chutnejsie
len maslo,tie umeliny nemusíte pokial chcete byť zdravá
taky rozdiel že palmarin,hera,,do cesta a maslo na plnky
Do cesta davam palmarin, stuhne. Hera skôr do plnky, makne pod rukami
Velmi krasne dakujem kazdemu za rady
Hera je aj do cesta, aj do plnky, ked budete kupovat pozr**e si co je napisane na obale.
Ja nepoužívam tie umele smrady nikdy. Aj teraz je maslo Popradské za 1.40 v Bille.. Ja všetko robím s maslom.
Pani Jana Farrel sa nepýtala na maslo...pýtala sa aký je rozdiel medzi palmarinom a herou....
je to umelé svinstvo aj jedno aj druhé-stačí?
Ked je pisany v recepte margarin, pouzijem maslo ?
heru maslovu ale ked je pisany margarin mozes dat aj palmarin
Dávam len maslo......
Je to úplne jedno čo dáš, najlepšie maslo ale aj Hera a Palmarín sú dobré....
Palmarín je vhodný na suché pečivo a Hera skôr do plniek -. polovicu Hery a polovicu masla......
Hera v plnky zapacha maslo je vyborne a trochu palmarin,palmarin nema ziaden pach, nie vela palmarinu viac masla
Hera je ako Palmarím dá sa z neho robiť suché pečivo..prakticky ako margarín..len je jemnejšia Hera...
ani jedno ani druhé, zásadne len a len pravé maslo
Poviem len to na margo Hery že suché pečivo vydrží dlhšie kvalitné..iste maslo je dobré,ale ja pečiem aj s Herou a je všetko v poriadku..piecť praclíky a maslom..to nie je najlepšie riešenie...skúsila som to a s herou boli lepšie..
verím,ale škodiť vlastnej pečeni kvôli lepšej" chuti?
eva21 ja netvrdím že to je zdravšie len slané pečivo nie je dobré robiť z masla to je všetko...
hera je lepšia
dievčence ked do plnky našľaháte pol na pol maslo+heru tak krém máte ľahučký ako penu,ked date samotné maslo je to ťažký a mastný krém,ked dáte samotnú heru,musíte ochutiť(rum) lebo je to cítiť
Neskusala som, ale znie to dobre ?
Pol maslo a pol zlatú hanu
No nie pod potahovu hmotu na tortu
alebo
Skúste.mám skúsenosti,často pečiem