Koložvárska kapusta so smotanou a slaninkou - recept

Tak toto bych si dala.Koložvárska kapusta600 g kyslá kapusta250 g ryža dlhá600 g mleté bravčové mäso2 ks cibuľa2 ks stredne veľký cesnak250 ml sladká smotana1 a pol ks domáca údená klobása100 g domáca slaninaolej alebo bravčová masťsoľčierne koreniečervená paprika sladkádrvená rascaPostup: Uvarí sa ryža. Na oleji (alebo bravčovej masti) a jednej cibuli sa opečie mleté bravčové mäso, ochutí sa soľou, cesnakom a koreninami. Na druhej cibuli sa opraží vyžmýkaná kyslá kapusta. Ďalej sa nakrájajú na kolieska – domáca klobása a na rezance nakrájaná slaninka sa vyškvarí; všetko spolu sa zmieša. Do vymasteného pekáča sa dá prvá vrstva kyslej kapusty s klobásou a slaninou, na to sa navrství mleté mäso, ryža a na vrch sa položí zvyšná kapusta. Potom sa všetko zaleje sladkou smotanou a pečie do zlatita.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia