KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU - recept, suroviny, postup

KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU

Ingredience: 2 kg krkovice bez kosti vcelkuNa marinádu: 2 lžíce citr. šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžíce oleje,1,5 lžičky soliNa náplň: 10plátků uzeného masa nakrájeného na plátky asi 2mm silné, 10plátků sýra,též silné asi 2 mm,150 g syrových žampionů nakrájených na 2mm plátkyNa pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy: Maso nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme ho do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici aspoň24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu,aby po dobu pečení nevytékala šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200º C a pečeme nejméně 2 hodiny – posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia