Mramorový korpus recept link

Mramorový korpus

Suroviny:4 vajíčka,220 g práškového cukru,1 vanilkový cukor,250 g hladkej múky,150 ml oleja,100 ml horúcej vody,3/4 prášku do pečiva,2 lyžice kakaa.

Postup:Žĺtka dôkladne vymiešame s cukrom ("dobiela"). Postupne prilejeme olej, vodu. Prášok do pečiva pridáme k múke a postupne zapracovávame do cesta. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakao. Do vymastenej okrúhlej formy postupne dávame cesto. Najskôr do stredu 2 lyžice bieleho, potom naň 2 lyžice tmavého a opäť biele, tak tmavé - vždy po 2 lyžice na to isté miesto (cesto sa postupne rozteká ku krajom ), kým nespotrebujeme všetko. Pečieme cca 50 minút pri teplote 1800C. Ak chceme mať výraznejšie tmavé kruhy, ofarbíme kakaom len tretinu cesta a striedame po 2 lyžice svetlého cesta a 1 lyžicu tmavého cesta.

Štítky:cestá | sladké jedlá

Více zde: http://tanikinerecepty.webnode.sk/products/mramorovy-korpus/Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.sk/

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia