MRKVOVO-POMARANČOVÝ DŽUS - recept, suroviny, postup

Každý rok na Vianoce varievam džús, je dobrý a aj keď ho je 10 litrov vždy ho je málo, tak ho varím zasa k Silvestru a k Novému roku. Tu je recept MRKVOVO-POMARANČOVÝ DŽUSIngrediencie: 400g očistene mrkvy, očistená kôra z 2 pomarančov, 250-300g cukru, 1fľaša Sunquicku, 1/2 bal. kyseliny citronovejPostup: do 1,5 litra vody dáme var** mrkvu, kôru z pomarančov a cukor, po uvarení necháme trocha vychladnúť a rozmixujeme. Môžeme ponor-ným mixérom nech je menej riadu.Do druhého hrnca dáme var** 7,5 litra vody, pridáme cez sitko rozmixovanú zmes a 1Sunqick. Necháme prejsť varom, pridáme kyselinu citronovú a dáme na balkón vychladnúť.Cukor a kysel.citronovú môžeme pridať podľa svojej chuti. Vychladnuté nalejeme do fliaš od bielej minerálky ale nemusíme, môžeme nalievať z hrnca do džbána. Komu nevadia drobné kúsky pri pití, nemusí ani cediť.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia