Nekysnuté koláčky
250g hery 250g tvarohu (kupuji kostku) 250g hladké mouky (Tyto tři ingredience zpracujeme v těsto)
POSTUP PŘÍPRAVY
zpracuji těsto, vyválím, vykrájím čtverečky, naplním (makovou či tvarohovou či povidlovou náplní), udělám koláček potřu vajíčkem a dám péct. Peču na 160st. Po upečení ihned potřu rozehřátou herou smíchanou s rumem - koláčky zůstávají déle vláčné - a obalím v moučkovém cukru. Jednoduchý a hlavně výýýýýýýýýýborný!!!
Dále je zde varianta na slano od paní doplněno z komentářeZ uvedeného těsta vyválím plát, vykrájím kolečka, naplním nivou, nebo uzeným masem nebo podle chuti třeba i sladkým tvarohem...., pŕelož na polovinu,okraje stisknu vidličkou, potřu vajìčkem, posypu solí, chia semínky či sezamem (to samozřejmě jen tu slanou variantu), upeču a nabídnu k vínu. Ještě se nestalo, že by někomu nezachutnalo.
SLADKÉ NÁPLNĚ:
TVAROHOVÁ náplň500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek nebo celé vejce, 3 lžíce pískového cukru, 1 vanilinový cukr, rozinky, citronová šťáva i kůra, rum, špetka skořice.
Tvaroh smícháme s vajíčkem, pískovým a vanilinovým cukrem, vmícháme důkladně propláchnuté a v rumu namočené rozinky ( asi na půl hodiny) a nakonec přidáme strouhanou citronovou kůru a rum.Chceme-li ušetřit vajíčko, vmícháme do tvarohu ½ sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí a 1 lžičku dětské krup****y.
MAKOVÁ náplň200 g máku, ¼ l mléka, 3 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru,1 lžíce rumu, špetka mleté skořice, citronové šťáva i kůra, případně rozinky.
Umletý mák dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, povaříme, mícháme a když směs zhoustne, odstavíme ji z tepelného zdroje. Vmícháme pískový a vanilkový cukr, ochutíme skořicí, rumem a citronovou kůrou. Náplň by měla být hustší, zdá-li se nám řídká, zahustíme ji jemně nastrouhanými piškoty. Chuťově zajímavou náplň získáme, když do makové nádivky vmícháme kostku měkkého tvarohu.
POVIDLOVÁ náplň200 g švestkových povidel, 1 balíček vanilinového cukru, mletá skořice, rum, citronová kůra.
Jsou-li povidla hodně hustá, zředíme je malým množstvím vlažné vody, přidáme vanilinový cukr, rum, skořici a citronovou kůru. Dobře promícháme a použijeme.
JABLKOVÁ náplň1 kg jablek, pískový cukr, 1 balíček vanilinového cukru, mletá skořice, rum.
Oloupaná a vykrájená jablka nakrájíme na čtvrtky, dáme do kastrolu, přidáme 4 lžíce vody a na mírném ohni za občasného míchání podusíme do měkka. Přidáme pískový a vanilinový cukr, skořici a když je jablečná kaše dostatečně hustá a většina vody se odpařila, použijeme ji. Stejným způsobem můžeme připravit i hruškovou náplň nebo míchanou náplň u jablek i hrušek.
OŘECHOVÁ náplň200 g nastrouhaných jader vlašských ořechů nebo lískových oříšků, 1/8 l mléka, 4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, citronová šťáva i kůra, rum.
V mléce rozmícháme pískový i vanilinový cukr, uvedeme do varu a do vroucího mléka vsypeme nastrouhané ořechy. Dobře zamícháme a odstavíme z tepelného zdroje. Ochutíme citronovou kůrou a rumem. Máme-li málo ořechových jader, můžeme je nastavit rozemletými ovesnými vločkami nebo piškotovými drobečky. Do ořechové náplně můžeme přidat i rozinky.
MANDLOVÁ náplň2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 2 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 1 balíček mandlí, asi 15 dětských piškotů, rum, citronová šťáva i kůra.
Do misky dáme máslo, vejce, pískový cukr a vanilinový cukr a šlehačem utřeme do pěny. Do tohoto základy vmícháme jemně nastrouhané mandle spolu s piškoty, ochutíme rumem a citronovou kůrou, dobře promícháme.
Náplně do buchet můžeme kombinovat vzájemně nebo s jiným ovocem
https://www.facebook.com/RealityHurghadaEgyptwww.egyptswiss.com/csreality@egypt-swiss.com
· Nekynuté koláčky
250g hery 250g tvarohu (kupuji kostku) 250g hladké mouky (Tyto tři ingredience zpracujeme v těsto)
POSTUP PŘÍPRAVY
zpracuji těsto, vyválím, vykrájím čtverečky, naplním (makovou či tvarohovou či povidlovou náplní), udělám koláček potřu vajíčkem a dám péct. Peču na 160st. Po upečení ihned potřu rozehřátou herou smíchanou s rumem - koláčky zůstávají déle vláčné - a obalím v moučkovém cukru. Jednoduchý a hlavně výýýýýýýýýýborný!!!
Dále je zde varianta na slano od paní doplněno z komentářeZ uvedeného těsta vyválím plát, vykrájím kolečka, naplním nivou, nebo uzeným masem nebo podle chuti třeba i sladkým tvarohem...., pŕelož na polovinu,okraje stisknu vidličkou, potřu vajìčkem, posypu solí, chia semínky či sezamem (to samozřejmě jen tu slanou variantu), upeču a nabídnu k vínu. Ještě se nestalo, že by někomu nezachutnalo.
SLADKÉ NÁPLNĚ:
TVAROHOVÁ náplň500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek nebo celé vejce, 3 lžíce pískového cukru, 1 vanilinový cukr, rozinky, citronová šťáva i kůra, rum, špetka skořice.
Tvaroh smícháme s vajíčkem, pískovým a vanilinovým cukrem, vmícháme důkladně propláchnuté a v rumu namočené rozinky ( asi na půl hodiny) a nakonec přidáme strouhanou citronovou kůru a rum.Chceme-li ušetřit vajíčko, vmícháme do tvarohu ½ sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí a 1 lžičku dětské krup****y.
MAKOVÁ náplň200 g máku, ¼ l mléka, 3 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru,1 lžíce rumu, špetka mleté skořice, citronové šťáva i kůra, případně rozinky.
Umletý mák dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, povaříme, mícháme a když směs zhoustne, odstavíme ji z tepelného zdroje. Vmícháme pískový a vanilkový cukr, ochutíme skořicí, rumem a citronovou kůrou. Náplň by měla být hustší, zdá-li se nám řídká, zahustíme ji jemně nastrouhanými piškoty. Chuťově zajímavou náplň získáme, když do makové nádivky vmícháme kostku měkkého tvarohu.
POVIDLOVÁ náplň200 g švestkových povidel, 1 balíček vanilinového cukru, mletá skořice, rum, citronová kůra.
Jsou-li povidla hodně hustá, zředíme je malým množstvím vlažné vody, přidáme vanilinový cukr, rum, skořici a citronovou kůru. Dobře promícháme a použijeme.
JABLKOVÁ náplň1 kg jablek, pískový cukr, 1 balíček vanilinového cukru, mletá skořice, rum.
Oloupaná a vykrájená jablka nakrájíme na čtvrtky, dáme do kastrolu, přidáme 4 lžíce vody a na mírném ohni za občasného míchání podusíme do měkka. Přidáme pískový a vanilinový cukr, skořici a když je jablečná kaše dostatečně hustá a většina vody se odpařila, použijeme ji. Stejným způsobem můžeme připravit i hruškovou náplň nebo míchanou náplň u jablek i hrušek.
OŘECHOVÁ náplň200 g nastrouhaných jader vlašských ořechů nebo lískových oříšků, 1/8 l mléka, 4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, citronová šťáva i kůra, rum.
V mléce rozmícháme pískový i vanilinový cukr, uvedeme do varu a do vroucího mléka vsypeme nastrouhané ořechy. Dobře zamícháme a odstavíme z tepelného zdroje. Ochutíme citronovou kůrou a rumem. Máme-li málo ořechových jader, můžeme je nastavit rozemletými ovesnými vločkami nebo piškotovými drobečky. Do ořechové náplně můžeme přidat i rozinky.
MANDLOVÁ náplň2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 2 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 1 balíček mandlí, asi 15 dětských piškotů, rum, citronová šťáva i kůra.
Do misky dáme máslo, vejce, pískový cukr a vanilinový cukr a šlehačem utřeme do pěny. Do tohoto základy vmícháme jemně nastrouhané mandle spolu s piškoty, ochutíme rumem a citronovou kůrou, dobře promícháme.
Náplně do buchet můžeme kombinovat vzájemně nebo s jiným ovocem
[https://www.facebook.com/RealityHurghadaEgypt])[www.egyptswiss.com/cs])reality@egypt-swiss.com