Nepečený gaštanový krémeš - recept, postup, suroviny

Nepečený gaštanový krémeš

  1. vrstva: 250 g gaštanové pyré, 130g na jemno pomletých maslových sušienok (alebo BB), 25g masla, 3 lyžice mlieka + trocha rumu.2.vrstva: puding z 350ml mlieka, 1 vanilkový puding v prášku, 100g masla ( ja dávam namiesto masla kyslú smotanu), 100g práškového cukru
  2. vrstva: 2dcl šľahačky na šľahanie + stužovač šľahačky

Postup: 1. vrstvu urobíme tak, že všetky suroviny zmiešame na hmotu, ktorú potom rozotrieme a rukou dotláčame v tortovej forme, potom si urobíme 2.vrstvu a to tak, že si uvaríme puding z mlieka a pudingového prášku a vyšľaháme maslo s cukrom, do ktorého pridáme vychladnutý puding ( keď to robím s kys. smotanou, uvarím si puding aj s cukrom a do vychladnutého zamiešam smotanu), hotové natriem na 1. vrstvu a nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a natrieme na koláčik, dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Dozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť?

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia