ovocná torta - inšpirácie, foto

takto to dopadne, ked pooo 100 rokoch idem upiect len kolac...

mozno trosku pre inspiraciu aspon outfit torty (kruh s otvorom v strede, vrubkovany povrch, ganache po krajoch a v strede, ozdoby v dvoch oblukovych liniach), lebo tento pokus treba riadne doladit...

pokus o zdravsi plat, malinove zele a mangovy krem.........

KED LEN SKUSAS...KED CHCES NIECO VYCAROVAT Z NEDOKONALOSTÍ?KED HOKUS-POKUS?

POMOOOC, JA RADSEJ VARIM A SEM-TAM PISEM LITANIE?

CHCELA SOM SKUSIT PLAT BEZ MUKY A MIESTO CUKRU POUZIT MED (mne sa nejako tie zdrave kolace nedaria podla predstav a syn mi vie povedat, zas robis tie vegetarianske kolace???) a uz dlho som sa pohravala s myslienkou skusit upiect kolac, ktory by splnal intoleranciu klasickej bielej muky a medu... (my sme, nastastie, zatial, tolerantni az-az???)

plat je pevny, nie je nadychany, ale je stavnaty, citim orechy, jablcka

CHCELA SOM UPIECT INY TVAR - KRUH S OTVOROM V STREDE... tak do velkej formy, vylozenej papierom na pecenie, som polozila okruhlu kovovu formicku (ktoru inak bezne pouzivam na tvarovanie jedla? tescoma, lidl to u mna istia??? tak som ich vystavila zatazkavajucej skuske a la rura...)nooo, ja som taky spekulant, no co vam poviem... staci vidiet???

CHCELA SOM SKUSIT AJ MANGOVY KREM (mango, platky zelatiny, slahackova smotana)... mango same o sebe osladilo krem.

tento akoby konzistenciou penovy krem bol okolo celej torty. myslim, ze ten mi jemne pustil "vodu" okolo torty...

VRSTVILA SOM teda PLAT, MALINOVE ZELE a MANGOVY KREM

aaale ja, krasavica na rajčanke (dunaj tu nemame), som s malinovym zele chcela nakreslit aj srdiecka na mangovu vrstvu, aaale sa mi nepacili, tak som ich lyzickou lovila jak potapac z kremu a nezdalo sa mi to dako extra uhladene, aj ked som hladkala ten krem viac ako vlastneho manzela??? tak som urobila este mascarpone krem... lenze stredovu formicku uz som si stihla vybrat, tak vrubkovany povrch som neurobila az pekne k stredu...

a kurnik šopik, ani ganache neviem dobre zrobit? vzdy mi presvita spod nej krem a tak mi stecie po hranach torty, ze mi ich zlize ta nenazrana ganache a miesto hran mam zvlnene patvary tam?

a potom maskujes, maskujes nedokonalosti na torte a nezamaskujes, ani co zahynies?

Krajší som dlho nevidela ❤

juuuj, dakujem❤️ ono niekedy sa mi dari viac, inokedy menej a skusam do aleluja, ale radsej pri sporaku ako pri rure?

Rozhodne sa vydarilo?

Odpovedať na tento komentár

Lyyydia...vy ste umelkyno doslova a do pismena!

soniii, az sa cervenam❤️ neviem, neviem, co by na to povedal ozajstny umelec? ja som taky hokus-pokus, ktory miluje skusat a farby v zivote?

Odpovedať na tento komentár

ahq

Odpovedať na tento komentár

Uzasna je ta torta Lydka a ten napad s kremom do stredu je top!!!? ak sa da, prosim recept na to hokus pokus cesto tortoveee?

veronika, dakujem krasne❤️ pisem rcptik: Upravený rcp: 150 g zmäknutého masla 80 g medu 3 vajcia (žĺtky a bielky) (v pôvodnom rcp celé vajcia) 30 g kokosovej múky (nahradila som ňou 50 g hladkej múky v rcp) 1 bal vínny kameň (18 g) (miesto 1 obyc. PDP) *ipka mletej vanilky (miesto ½ bal vanilkového cukru) 1 čl citrónovej kôry 125 g vlašských orechov následne pomletých (miesto 125 g ovsených vločiek) 550 g jabĺk následne postrúhaných nahrubo (bez jadrovníka a šupky) (2 väčšie jablká) 1 kyslá smotana (200 g) (tá v rcp nebola vôbec) *ipka soli (do snehu) (vynechala som 50 g hrozienok a 1 PL sušených brusníc)

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s medom, pridáme žĺtky.
  2. Do misy preosejeme kokosovú múku, vínny kameň, mletú vanilku, pridáme citrónovú kôru a mleté orechy.
  3. Umyté jablká rozštvrtíme, zbavíme jadrovníka, nastrúhame bez šupky nahrubo.
  4. Vyšľaháme sneh so *ipkou soli.
  5. Do maslovo-žĺtkovej zmesi pridáme postupne orechovú zmes, jablká, kyslú smotanu, sneh.
  6. Tortovú formu som potrela kokosovým olejom a piekla na 180C asi 40 min (mala som 27 cm formu, pričom do stredu som dala okrúhlu kovovú formičku kvôli otvoru v strede torty, cesto bolo vysoké 3 cm).

Mnaaaam, dakujem za receptik!!!!! ??

rado sa stalo?

Odpovedať na tento komentár

Lydka krásne,myslela som že to si dala fotku z netu že ideš skúšať ??šikovnica.....

ooo, dakujeeem? vidis, co sa za mna vyklulo? rovno sa potom pochvalim s malou dusickou so svojim strasidielkom?

Odpovedať na tento komentár

Mam pocit,ze nic krajsie som doteraz este nevidela. ????

dakujem krasne❤️ ja sa az cervenam? ja som veru uz videla krajsie od nejednej z vas?

Odpovedať na tento komentár

ja som ti vravela, že je nádherná?, tie chyby tam väčšinou vidí iba ten kto ju robí takže nemaj boja? je dokonalá

luckaaa, dakujem krasne❤️ no veru, maskovala som o dusu a potom o dusicku pridala sem?

petulienkaaa, ja viem, ze hudies o stosest, aaale ja s malou dusickou pridavam, ci niekomu bude moje strasidielko pacit? ja z tvojho odpadavam permanentne?

Odpovedať na tento komentár

Tak toto je najkrajší koláč aky som kedy videla???skoda aj zjesť

dakujem krasne❤️ a pat sa cervenam? a opat zopakujem, ze ja som veru uz videla krajsie od nejednej z vas?

Odpovedať na tento komentár

No fiiiiiha dopadol uplne uzasne....

zuzi, dakujem krasne❤️ ja sa hanbila, ked mi petulka, ze ti uki moje coro-moro... lebo ja radsej varim, hohooo?

Jake hambila...sak je to paraaaada

Odpovedať na tento komentár

Uzasneeee

Odpovedať na tento komentár

.

Odpovedať na tento komentár

Je super podarila sa ta torta

Odpovedať na tento komentár

bábovienky milené, zooo❤️ vám chcem poďakovať za to, že ste!❤️ veľmi ste ma povzbudili❤️ pochvala je vždy taaak silnou motiváciou❤️ každá jedna z nás je šikovná?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia