Puncovy zakusok - recept, suroviny, postup

Puncovy zakusok

Upecieme: 2 piskotove cesta z 3 vajicok( to bude vrchne a spodne) 1piskotove cesto z 5 vajicok (stredne ruzove) ( na 1 vajicko davam 5 dkg kr.cukru a 5 dkg vyb.muky)

Mixerom vyslahat trochu bielka a pridat kr.cukor slahat do husta, pridat zltka a zlahka premiesat iba rucne, pridat vyb.muku s trochu pras.do peciva.Dame na papier a pecieme 180 stupne 20-30min.

Sirup -1/2 L pom.sirup, 1dcl vody,1dcl rumu, puncova aroma podla chuti, stava z 1 citrona.Vsetko spolu prevarit a vychladit.

Poleva -30 dkg pr.cukru, 1 PL vriacej vody,1 - 2 PL citr.stavy, cervene alebo ruzove farbivo.

Postup - 1 tenke cesto dame na spod, natriet dzemom.Prilozit hrubsie ruzove cesto a cele ho polievame rovnomerne s tym vychl.sirupom. Druhe tenke cesto natriet dzemom a dat na ruzove (pritlacit ho niecim tazsim a nechat do 2 dna ).Na vrch dat polevu.: DOBRU CHUT:

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia