recept - batátové hranolky, suroviny, postup,

Sú čoraz populárnejšie a to nie len kvôli svojej špecifickej chuti, ale aj obsahu živín. Tvoria neodmysliteľnú súčasť zdravej výživy. Batáty – sladké zemiaky môžeme pripraviť rovnako ako klasické zemiaky – pri troche fantázie z nich môžeme vyčarovať rôzne jedlá, koláče či prílohy k jedlu.Ingrediencie:

3 ks veľkých sladkých zemiakovPoleva:

125g masla6 tabletiek Spiruliny (môžeme nahradiť bazalkou)4 veľké mesiačiky cesnakuSoľČierne korenieBatáty očistíme a nakrájame na hranolky. Plech si vystelieme papierom na pečenie a vymažeme maslom.

Cesnak nakrájame na tenké plátky, Spirulinu rozdrvíme na jemný prach a pridáme spolu s maslom (1/2) do hrnca. Následne za stáleho miešania dochutíme soľou a korením (podľa chuti) – poleva.

Zemiaky poukladáme na pripravený plech a natrime ich polevou. Plech vložíme do rúry a pečieme pri 110° C približne 30 minúť. Počas pečenia môžeme zemiaky viackrát potrieť.

Na záver si z druhej polovice masla pripravíme druhú várku polevy (postup opakujeme: maslo, cesnak, Spirulina, soľ, korenie).

Zemiaky položíme na tanier polejeme polevou a podávame.

Dobrú chuť

Batátové hranolky - Róbert Končal

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia