recept - cesnakové rožky, suroviny, postup,

Na prípravu cesta

1 kg hladkej múky150 g roztopeného masla700 ml mlieka izbovej teploty50g kocku droždia1 polievková lyžica cukru1 polievková lyžica soli

Na plnku

200 g masla izbovej teploty14 rozpučených strúčikov cesnaku3 čajové lyžičky soli2 polievkové lyžice hladkej múky4 čajové lyžice na jemno narezaného čerstvého kôpru

  • 1 vajce, aby sme získali zlatistú farbu
  • kmín, koriander alebo sezam na posýpanie

Počet porcií: 80 rožkov

Vo veľkej miske zmiešame droždie, cukor a polovicu mlieka. Za stáleho miešania pridáme polovicu múky. Pridáme soľ a roztopené maslo. Dobre premiešame a pokračujeme v pridávaní ostávajúcej múky.

Keď nám cesto zhustne, pomiesime ho rukami. Miesime cesto, až kým nie je hladké a jednoliate a nelepí sa nám na ruky.

Položte cesto do misky a zakryte utierkou. Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu.

Kým vám cesto vykysne, pripravte si plnku. Zmiešajte všetky suroviny pripravené na plnku a vyšľahajte vidličkou.

Keď vám cesto vykysne, rozdeľte ho na desať častí.

Rozohrejte trúbu na 180 stupňov C.

Zoberte jednu časť cesta. Rozvaľkajte túto časť a rozdeľte na 8 trojuholníkov. Pridajte do každého trojuholníka plnku a zakrúťte do rožku. Dobre pripevnite kraje.

Pokračujte a pripravte z cesta a plnky rožky. Pripravené rožky potr**e vyšľahaným vajcom a posypte sezamom, koriandrom alebo kmínom.

Pečte rožky približne 20 minút.

Cesnakové rožky - Recept

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia