recept - Cinské buchty, suroviny, postup

Recept na buchty Cinské buchty:1kg polohrubá muka,10dkg drozdie,1 kypriaci prások,3zltky,0,5l mlieko,3,5dcl olej,3lizice cukru,stipka soli.Asi1dcl mlieko,1lizica cukor dáme domikrovlnky aby bolo vlazné do toho dáme drozdie.necháme kysnut asi 10 minut.Ostatné ingrediencie dáme do misky nakoniec drozdie/0,5l mlieko musi byt trosku teplé.Urobime cesto,len trosku vypracujeme.Rozdelime na 4kusy,po jedom vyvalkáme,urobime stvorceky do stredu dáme plnku chytime konce oproti sebe a trosku pokrutime.Mozme spravit z tohto cesta aj závyn,alebo slivkové buchty.naplnené buchty necháme na plech este 70 minut potom ich pecieme vo vyhriatej rure na 190 stupnoch

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia