recept - croissant, suroviny, postup, foto

CROISSANT AKO Z LÍSTKOVÉHO CESTA

Recept:Kvások:1 dl vlažného mlieka1 kocka droždia 42 g1 ČL kryštálového cukrunecháme vykysnúť asi 15 minút

Cesto:50 dkg hladkej múky3 dl mlieka4 dkg rozpusteného masla1 ČL solikvások

Zmiešame suroviny, pridáme kvások. vymiesime cesto a necháme 12 hodín odpočívať v chladničke.Ďalej budeme potrebovať 1 Heru., ktorú vyšľaháme,pridáme do nej 1 PL hladkej múky.Cesto vyvaľkáme na obdlžník a 2/3 cesta potrieme vyšľahanou Herou a budeme prekladať.Najprv prvú tretinu,na ktorej maslo nie je, preložíme na druhú tretinu s maslom a prekryjeme poslednou tretinou na ktorej je maslo... podľa obrázka.Potom preložíme horné cesto a nakoniec cesto zdola. Necháme 15 minút odpočívať, potom postup opakujeme.Vyvaľkáme, preložíme sprava, zľava, zhora zdola a necháme opäť 15 minút odpočívať a postup zopakujeme ešte raz. Heru dávame len pri prvom rozváľkaní. Potom cesto vyvaľkáme na obdĺžnik 60 x 40 cm, po dĺžke ho rozrežeme na polovicu a krájame trojuholníky, ktoré budú mať 10 cm šírku a 20 cm dĺžku. Plníme náplňou podľa ľubovôle. Ja som plnila nutellou. Rolujeme do rožka od širšej strany a hrot trojuholníka pomaly naťahujeme. Ukladáme na plech s papierom, potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali 1 PL vody. Necháme ešte 10 minút odpočívať a pečieme pri 200°do zlatova asi 17 minút.Ja som robila z dvojitej dávky, preto budú na obrázku dve cesta. Celkove z tejto dávky bude 22 - 24 croissantov, keď využijeme aj pol- krajných trojuholníkov.Trochu náročné, ale vynikajúce, cesto sa pekne listkuje... Veľmi dobre sú aj z orechovou, lekvárovou... náplňou

Pani Milka Vy stale vypekate rohlicky su krasne a urcite chutia vynikajuco ste sikulka mala by som ich vyskusat!!!

Ďakujem pekne...

Odpovedať na tento komentár

Su krasne urcite vyskusat.

Odpovedať na tento komentár

Mňam...

Odpovedať na tento komentár

Nadherneee croissant ??????

Ďakujem pekne za poklonu...

Odpovedať na tento komentár

nadherne Milka sikovna ste velmi

Ďakujem,potešilo to...

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia