recept - domáce mascarpone, suroviny, postup

Domaci variant mascarpone 

Pridané používateľom Alionuska dňa 2. august 2013 - 11:45Popisnie je moj, ale je skvelý, tak posuvam dalej

Ingrediencie2 kusy jogurt biely (najlepšie grecky 10percentny)2 kusy smotana kyslá (velka z Lidla)InštrukcieTento recept bol povodne určený na prípravu domacej Lučiny, ale ja ako spravny tortofil som vycitila jeho velky potenciál? Používam 2 jogurty velke z Lidla Pilos grecky, a 2 pochutkove smotany z Lidla. Všetko sa zmieša dokopy, vylejeme na sitko, kde sme predtým dali platenko al. bavlnenu plienku, sitko podložíme miskou, aby mala kam odtekať srvatka a dame na cca 24 hod do chladničky.Finta je v tom, že odtečie vela srvatky a ziskame hmotu chuťovo podobnú kyslej smotane, a konzistenciou ako mascarpone. Teda nie je nutné dávať potom do plnky želatínový stužovač ani Creme Olé, drží aj bez toho Ja tuto hmotu miešam s vyšlahanou šlahačkou, vyjde mi to tak na 1 vacsiu tortu.

jogurt pochuťkova smotana

Krémy

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia