recept - domáce rožky, suroviny, postup

Takto som sa dnes nudila!DOMÁCE ROŽKYTu je recept:1 kg hladká múka, necelé 2 kocky droždia, 600 ml mlieko, 2KL soli, olej, žĺtko na potretie, KL cukru.Z droždia, teplého mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások. Zapracujeme do cesta s olejom a ďalšími prísadami, a vymiesime nelepivé cesto a necháme vykysnúť.Po vykysnutí narežeme cca 20 kúskov, z ktorých urobíme guličky. Necháme znova podkysnúť cca 20 minút.Z každej guličky vyvaľkáme ovál, ktorý od konca skrútime (neprekladáme) do rolky. Dáme na plech a necháme odpočívať ešte 15-20 minút. Potom ich potrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s trochou teplej vody a dáme piecť na cca 220 st. na 12-15 minút. Po upečení ich treba preložiť na mriežku aby nenavlhli odspodku. Dobrú chuť.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia