recept - domáce zemiakové pagáče

Milé gazdinky a priateľky napíšem Vám recept, pretože fotky neovládam a teraz som pagáčiky dopiekla k čaju sú dobré a rýchle a hlavne vydržia dlho a sú stale mäkké.Tu je recept na pagáčiky, ktoré nemusíte prekladať 400 g uvarených zemiakov v šupke - potom ich nastrúhame a pridáme 350 g hladká múka a 250 g mleté oškvarky / ja kupujem v Tescu, Kaufland 250g balenie sú dobré/ 2 KL soľ a vykysnutý kvások /kvasnice 40 g/ všetko spolu vymiešame necháme nakysnúť, na doske rozválkame vykrajujeme ja priemer 4 cm potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 25- 30 minút bude ich asi 35-40 kusov/.Kvások si urobíme asi 50ml. vlažné mlieko, 1 KL.pr.cukor, 1 kocka kvasnice -rozmiešame a necháme vykysnúť.želám Vám príjemné pečenie a dobrú chuť

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia