Recept - domáci chlieb, suroviny, postup, foto

Ranajky pre 2 r. Prazenicka z domaceho vajicka k tomu ( skoro ) rano upeceny kvaskovy spaldovy chlebik a paradajky tiez nase? na prazenicu som nastruhala trosku parmezanu.Krasne ranko prajeme?Recept na chlebikNa štartér potrebujeme:• 100g ražnej chlebovej múky• 100g vody• 1PL kváskuSuroviny spolu v mise poriadne premiešame, aby neostalo v múkesuché miesto a prikryjeme fóliou. Na linke pri izbovej teplotenecháme rozkvasiť 9-12 hodín.Na záparu potrebujeme:• 60g semienok - ľanové, slnečnicové, tekvicové (podľa chutia možností kuchyne)• 40g vločiek - špaldové, ovsené, jačmenné, pohánkové• 1ČL soli• 100g vriacej vodyĎalej potrebujeme:• 130g špaldovej hladkej múky• 120g pšeničnej chlebovej múky: tu som dala spolu 250 g hladkej špaldovej muky• 130g vody• 1ČL sladu• 1ČL soliVo väčšej mise spojíme štartér, záparu, múky, vodu, slad i soľ. Vymiesime na hladkécesto. Necháme ho v mise prikryté, aby neobschlo a prekladáme nasledujúce 2 hodinykaždých 40 minút. Pritom si pomáhame svetovými stranami. Cesto chytíme zo severnejstrany a preložíme na juh, z východu na západ, zo západu na východ a ešte ostáva zjuhu na východ.Semienka premiešame s vločkami a soľou. Zalejeme vriacou vodou a prikryjeme, abyneunikla žiadna para. Takto necháme spolu so štartérom na linke 12 hodín.Prekvasené cesto preložíme na mierne pomúčenú dosku. Premiesime v rukách. Ak sanám cesto lepí, pomúčime si aj ruky.Vytvarujeme bochník a uložíme ho dozemiakovým škrobom vysypanej ošatkyspojom hore. Prikryjeme fóliou a necháme2-3 hodiny finálne vykvasiť.Rúru si vyhrejeme na 250´C aj s plechom, resp. kameňom, na ktorom budeme piecť.Umiestnime ho do stredu rúry. Do spodnej časti rúry vložíme starý plech určený nazaparenie.Po dosiahnutí teploty nahrievame plech ešte 5-10 minút, kameň 35-45 minút.Vykvasený bochník vyklopíme na rozpálený plech alebo kameň. Do spodného plechuvylejeme hrnček vody a rýchlo zatvoríme, aby vzniknutá para neunikla.Pečieme 10 minút.Následne rúru otvoríme, vyberieme plech s vodou a teplotu znížime na 200´C.Pečieme ešte 20 minút.Chlieb vyberieme a zaklopeme na jeho dno. Ak je zvuk jasne dutý, chlieb je upečený.Necháme vyhladnúť na mriežke

Ja ráno ledva žijem, nie to ešte piecť, máte môj obdiv? malý tiež ľúbi praženicku z domácich vajíčok, ale paradajku surovú nezje ach jaj

nepečiem rano len som sa sekla v hodinach ? zle som si vyratala dobu ked ho treba supnut piect ale ešte som pospala ?

Mna tiez doma rozkvas caka

Moja dlho nechcela surovú zeleninu, teraz sa nevie paradajok dojest? ma 2 roky a 3 mesiace?

Moja podla toho ako vstane? vacsinou ju musim kamufkovat ale tieto zlte sa jej pacia? tak preto ich zje..

A aky idete robit??

Odpovedať na tento komentár

Recep na chlebik?

poslem vam do ss večer ?

Velmi pekne poprosim tiez recept na chlebik. Dakujem.

Aj ja si prosím, ďakujem

aj ja si prosiiiim pls recept na chlebik..dakujem

Aj ja poprosim receptik ?❤

Ak vás to nebude obťažovať aj ja by som poprosila recept na chlebík ?

Aj ja by som si prosila recept na chlebik,ak budete taká dobrá ?

Pridavam sa ?

Tiez poprosim recept

Napisem ho vecer do prispevku?

mervin.ankunding recept som skopcila do prispevku?

Odpovedať na tento komentár

Aj ja by som poprosila recept na chlebík, ak by ste mali čas.. kvások ešte nemám zarobeny, ani neviem ako na to a koľko musí postáť, tak keby ste mali niekedy náladu mi to napísať, bola by som vďačná veľmi ?

recept na chlebik pošlem ale kvasok som nezakladala ja..dostala som ho darom a z laskou sa o neho staram ?

Ďakujem ?. No, kvások si budem musieť aj ja od niekoho takto kúpiť. Alebo myslíte, že je ťažké urobiť ho? Chcela by som spaldovy

Ja som sa pokusala zakladat spaldovy ale to nie je dobry kvasok? teda aspon ten moj..je kvaskova mapa na nete a tam si najdete urcite niekoho kto vam kvasok daruje a byva kusok od vas?

na kvaskovej mape vám určite niekto rád podaruje, ja som si kvasok založila sama postup je na www.kvaskovanie.sk a aj kopec receptom tam je, ale kvások je nastabilnejší ražný

Ďakujem krásne za rady ?

Recept som skopcila do prispevku?

Odpovedať na tento komentár

Vsetko sa vam krasne vydarilo?. Ak vas to neztazi tiez by som poprosila recept na chlebik. Dakujem

večer napišem do ss?

Recept je hore v prispevku?

Odpovedať na tento komentár

Aj ja poprosím recept na chlebik

Odpovedať na tento komentár

Urobene s laskou

Odpovedať na tento komentár

Odkedy môžu papať deti praženicu? Ďakujem za vaše rady.?

Ja osobne som len pred casom zacala davat a mala ma 27m..? ale kedy presne je vhodne tak to neviem povedat.skuste pohladat starsie prispevky?

Ďakujem.? Malý má len rok,takže sa len informujem,tiež si myslím že máme ešte čas.?

Odpovedať na tento komentár

Recept na chlebik je v prispevku hore ?

Odpovedať na tento komentár

My sme mali presne to iste, ibaze sme mali uhorku ??❤

Odpovedať na tento komentár

Tak dobte to vyzera,neviem ci nepridem na navstevu. Ako robis ten chlebik a hlavne kde beres kvasok, ten ma hned zaujal.

Kludne? kvasok som dostala darom a staram sa on? recept je hore v prispevku na chlebik..len som.ho upravila..

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia