recept - Dvojfarebná vianočka, príprava, foto

Dnes taká rýchlovka, aby sme na raňajky mali čerstvú vianočku.Stihla som to tak akurát.Dobre, že deti ešte spali Ale vydarila sa... čo poviete...

DVOJFAREBNÁ VIANOČKA

Suroviny:3 dl vlažného mlieka10 dkg Hera14 dkg cukru1 vanilkový cukor1 vajce a 2 žĺtky*ipka solicitrónová kôra40 dkg polohrubej múky20 dkg hladkej múky1 kocka droždia 42 gramovveľkú hrsť hrozienokpol dcl rumu na namočenie hrozienok1 PL kakao a šťava z citrónaolej na potieraniesemienka na posypanie

Postup:Pripravíme si kvások a necháme ho vykysnúť.Hrozienka namočíme do rumu. Ostatné suroviny zmiešame,pridáme vykysnutý kvások a hrozienka aj s rumom a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 60 minút.Z vykysnutého cesta si upletieme vianočku z deviatich prameňov. Cesto si dáme na lopár a rozdelíme ho na 9 častí.4 časti spojíme,pridáme 1PL kakaa, ktoré sme rozmiešali v citrónovej šťave. vypracujeme a opäť rozdelíme na 4 častí. Kažú časť vyvaľkáme na dlhý prameň.Budeme mať 5 bielych a 4 hnedé pramene.Teraz pracujeme spodnú časť vianočky. Zoberieme si 2 biele a 2 hnedé pramene a upletieme vrkoč.Preložíme ho na plech vyložený papierom.Zoberieme si 2 biele pramene a 1 hnedý prameň a upletieme vrkoč, ktorý položíme na vrkoč na plechu. Teraz si zoberieme posledné dva pramene, jeden biely a jeden hnedý a prepletieme ho. Položíme na upletené vrkoče na plechu.Každý vrkoč pritlačíme. Potom zoberieme 3 špaile a na začiatku pletenky, v strede a na konci vianočku prepichneme, aby sa nám nezosúvala dole,Necháme ju dobre vykysnúť, aby nám v peci nepraskla, Potrieme ju vajíčkom a posypeme semienkami Pečieme pri 170°C asi 30 minút. Treba odskúšať Vyberieme ju a potrieme olejom. Necháme vychladnúť.Dobrú chuť...

Krasna je

Odpovedať na tento komentár

Prekrasna, ukladam si?

Odpovedať na tento komentár

Ako vždy ostávam v nemom úžase a asi si kúpim klobúk, aby som ho pred vami mohla zložiť ?

Lucinka, netreba, robím len to, čo ma baví a čo viem, ale ďakujem ti...

Odpovedať na tento komentár

Dobrý deň je to skvelé vždy som rozmýšľala ako sa to robí ale ešte nikdy som sa k tomu nedostala vlastne sa to len obtočí tie cestá okolo seba a naukladáte to na seba a necháte ešte podkysnúť.?

Odpovedať na tento komentár

Veľmi fandím týmto vašim klasickým overeným receptom ❤ vyzerajú tak chutne ?

Ivetka, so potešená...

Odpovedať na tento komentár

Pani Milka Vy ste super gazdinká, ďakujem za inšpiráciu?

Rado sa stalo...

Odpovedať na tento komentár

Dokonalost dokonalost dokonalost!!???

Ďakujem,potešilo ma to...

Odpovedať na tento komentár

Sikovna pani. Velmi rada sledujem vase prispevky.

Ďakujem,potešilo ma to...

Pravda je. Pripominate mi moju zlatu starku (uz nie je s nami) ona bola taka sikovna a ja som sa vzdy od nej ucila. Teraz odpisujem od vas ?

jana2 Janka, to ma teší, že som prispela niečim užitočným...

Pekny den vam prajem /></div></body></html>

Odpovedať na tento komentár

paradna, mne sa v mojej trube este nikdy neupieklo dobre kysnute cesto a to som.skusala asi 10receptob

Paťa, kysnuté cesto treba dať do dobre vyhriatej rúry aspoň na 10 minút, aby sa chytilo, potom už prestane rásť, tak teplotu znížiť na l60°a dopiecť.Keď sa dáva do rúry, musí byť dobre vykysnuté.Potom už niet čo pokaziť, leda že by sa spálilo...

dakujem za rady skusim?

patricia6549 Držím palce...

Odpovedať na tento komentár

❤️

Odpovedať na tento komentár

Krásne!môžem ísť k vám bývať? ? každý jeden recept od vás je proste super ??

Odpovedať na tento komentár

No paráda

Odpovedať na tento komentár

Vyzera fantasticky ?

Odpovedať na tento komentár

miluje bábovky a vianočky. Viem si urobiť ale Vás obdivujem!

Odpovedať na tento komentár

Mňaaaam nádherná ☺ isto aj veľmi chutná

Odpovedať na tento komentár

Milka, co sa stane, ked tam nedam citronovu koru?

Odpovedať na tento komentár

No krása ?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia