recept - fašírky, suroviny, postup, foto

Výborný obed raz-dva. Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred. Šťavnatejšie, zdravšie a chutia jedna báseň!

Potrebujeme:1 kg mletého mäsa

200 g staršieho chlebíka bez kôrky

200 ml mlieka

2 vajcia – rozmiešané

1 veľkú cibuľku

300-400 g mrkvy

2,5 lyžičky soli (prípadne podľa chuti)

Mleté čierne korenie

Masť alebo olej na vymastenie formy

Ďalej budeme potrebovať:

Vajcia

Postup:Mrkvu očistíme a nastrúhame. Chlebík nakrájame na kúsky, alebo natrháme a zalejeme mliekom. Rozmiešame na kašu, prípadne zomelieme v mlynšeku na mäso (zároveń ho tak očistíme od mäsa, ak sme si ho mleli sami doma).

Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlatista, pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme. Potom všetky prísady (aj chlebík, ktorý sme si trochu vymačkali z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa). Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.

Zo zmesi tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré prekladáme na pelch a v strede vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozpijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme asi 40-45 minút. Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!?

Dobré fašírky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a bez vyprážania!

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia