recept - HANÁCKÉ VDOLKY, suroviny, postup,

Ahoj mám vyzkoušený recept na HANÁCKÉ VDOLKY.Jsou výborné a rychlé.600g hladké mouky,1kostička droždí,vlahé mléko 250ml.4lžíce cukru,1 lžíčka soli,250g.másla,(rozpustit nechat vychladnout),3 žloutky.Z mléka trocha cukru a droždí uděláme kvásek.Přidáme ostatní ingredience a uděláme hladké těsto.Nemusíme dlouho hnětat.Dělá se velmi dobře.Odstavíme a uděláme si náplně.Náplň tvarohová:1tvaroh suchý(kostka v papíře) tučný,4lžíce cukru,1vanil.cukr,1 celé vejce,citronová šťáva a kůra z poloviny citronu,rozinky namočené v rumu.Vše umícháme.Drobenka:1/3 másla( měkké),4lžíce cukru,4lžíce polohrubé mouky,1vanil.cukr.Švestková,nebo třešňová povidla.Z těsta si uděláme 20 stejných bochánků.Do každého dáme tvaroh a pevně zabalíme.Položíme na plech pokrytý pečicím papírem.Dnem skleničky promáčkneme prostředek a dáme povidla.pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.Pečeme do zlatova.asi 20min.na 180°C.Je třeba je hlídat,můžeme se dívat do trouby.Horké vdolky pokapeme,rozehřátým máslem s rumem.Rum dle chuti.Jsou fak špicové.Dělám je každou chvilku.Tak ať se daří.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia