recept - Hovädzí vývar, pečeňové knedličky, príprava, foto

https://www.facebook.com/Talianske-recepty-581288712037854/ https://www.facebook.com/permalink.phpstory_fbid=734688436697880&id=581288712037854Pečeňové knedličkyCanederli di fegato

Horúci hovädzí vývar a v ňom pečeňové knedličky, to je klasika Južného Tirolska na úplnom severe Talianska. Ako to už býva, recept vznikal z toho, čo v dome roľníkov bolo. V zime je to slanina, kapusta a v lete sa pripojí žihľava, špenát. Recept sa nebráni žiadnym nápadom a kuchynským zásobám. Kedysi jedlo chudobných, dnes podávané aj vo vychytených reštauráciách.

Suroviny;150 g hovädzej pečene (príp. inej)120 g staršieho jemného pečiva100 g tirolskej slaniny alebo krkovičky1 menšia cibuľa1 celé vajcemliekomasťpetržlenová vňaťmúkasoľmäsový vývar

Spracovanie;Pečeň umyjeme, očistíme a spolu s tirolskou slaninou alebo krkovičkou pomelieme. Ak nemáme možnosť pomlieť, nakrájame na čo najmenšie kúsky.Cibuľu nasekáme na drobno. Voľba medzi žltou, červenou cibuľou alebo šalotkou je na nás.V panvici rozpustíme trochu masti alebo masla a opražíme cibuľku tak, aby nezhnedla.Pridáme pečeň so slaninou a krátko restujeme na vyššej teplote, kým sa pečienka sfarbí.Odstavíme a necháme prechladnúť.Pečivo nakrájame na drobné kocky. Najlepšie sa nám bude hodiť dvojdňový biely rožok alebo žemľa s tenkou kôrkou.K nakrájanému pečivu pridáme trochu mlieka (ak bude treba, ešte prilejeme, na začiatok cca 4 PL), rozšľahané vajíčko so ipkou soli, nasekanú petržlenovú vňať a opražené mäso.Suroviny miesime, kým sa prepoja.Počas miesenia prisypeme cca 1 PL múky.Zmes sa má prepojiť, nemá byť ani príliš lepkavá ani príliš suchá, má sa pekne zliepať do seba.K požadovanej konzistencii si pomôžeme mliekom alebo múkou.Vytvarujeme guľky tak veľké, ako sa nám hodí.Varíme v osolenej vriacej vode. Menším guľkám stačí 5 minút, väčším treba dopriať 10 až 15 minút.Var* môžeme aj priamo vo vývare, pretože guľky uvoľnia svoju chuť pri varení, no zakalia vývar.

Buon Appetito!

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia