recept - hovädzie zadné na provensálskej paradajkovej omáčke s kysnutými knedľami, foto

foreilly https://www.facebook.com/media/set/set=a.1866419120279760.1073742671.100007350707730&type=3 · Provensálská rajská omáčka Voní prázdninami a sušená pomerančová kůra ještě nádherně zvýrazní její chuť

Počet porcí: 800g

Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience• 3 lžíce olivového oleje• 1 jemně nasekanou cibuli• 4 jemně nasekané stroužky česneku• 4 proužky sušené pomerančové kůry• 600 g zralých, ale pevných rajčat• 2 lžíce rajčatového pyré• 1 lžičku přírodního cukru• sůl a pepř podle chutiPříprava jídla

Jak na kůru:Oloupejte ji ze šesti pečlivě omytých pomerančů a rozložte v jedné vrstvě na plech. Sušte v troubě předehřáté na 110 (90) stupňů asi šest hodin, až zkřehne a snadno se láme.

Kynuté knedlíky vařené v páře

Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek.

Ingredience• 20 g droždí• 1 lžička krupicového cukru• 350–400 ml vlažného mléka• 600 g hrubé mouky• 2 lžičky soli• nastrouhaná kůra z 1/2–1 biocitronu (nemusí být)• 2 žloutky• Citrusy• Vejce• Mléko• MoukaPříprava jídla1 Z droždí, cukru, hrstky mouky a poloviny mléka nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte zbývající mouku se solí a citronovou kůrou. Utvořte důlek a do něj vlijte žloutky a kvásek. Pak postupně přidávejte zbývající mléko a vařečkou hněťte tak dlouho, až získáte tuhé těsto. Zakryjte a nechte nateplém místě asi hodinu a půl kynout.

2 Vykynuté těsto prohněťte a pak z něj vyvalujte koule o velikosti tenisového míčku. Nechte je asi 15 minut kynout na pomoučněném válu. Mezitím nalijte do širokého hrnce asi 5 cm vody, na vršek napněte utěrku a upevněte ji provázkem (jako byste chtěli z hrnce udělat buben). Postavte na vařič a přiveďte vodu k varu. Na utěrku naskládejte koule, přiklopte druhým hrncem a vařte je asi 10 minut (v půlce vaření je můžete obrátit). Uvařené knedlíky dejte na talíř a propíchněte vidličkou, aby vyšla pára.

Odstraňte pomerančovou kůru. Omáčku vlijte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Pokud chcete, aby byla obzvlášť jemná, ještě ji propasírujte sítem. Omáčka vydrží v lednici dva až tři dny; můžete ji také zamrazit a v zimě vy¬užít, kdykoli se vám zasteskne po létě…

Přilijte rajčatové pyré, 50 ml vody a za občasného míchání mírně vařte čtvrt hodiny, dokud rajčata nezměknou. Můžete osolit a poté dochutit cukrem a pepřem.

V kastrolu rozpalte olej. Přidejte cibuli, česnek i pomerančovou kůru a na mírném plameni smažte, dokud cibule nezměkne. Rajčata nasekejte na větší kousky a přihoďte je k základu omáčky.

Pani Janka, vaše jedlá sú úžasné. Ste super gazdinka.

Odpovedať na tento komentár

boze janka mne je zle mnanky to milujem

Odpovedať na tento komentár

Ja som taka hladna,,boze,, a vy tu davate take fajnotky,, no drzte dietu to sa neda, ked vydim nieco tak lahodne.

Odpovedať na tento komentár

Sikulka ?

Odpovedať na tento komentár

Děkuji všem moc krát

Odpovedať na tento komentár

Perfektneeee ???????

Děkuji Janino.

????

Odpovedať na tento komentár

Super mnam

Gani děkuji

Odpovedať na tento komentár

Janka radosť na vás pozerať. Vyzerá to mnamkovo ☺

Děkuji Jani.

Děkuji Jani.

Odpovedať na tento komentár

krasna mnamka

Děkuji.

Odpovedať na tento komentár

Mňam to milujem

Dkuji.

Odpovedať na tento komentár

tak toto som nevarila niekolko rokov čo som zabudla na takúto dobrotu?

Odpovedať na tento komentár

To je dobre papanicko,robievam!

Odpovedať na tento komentár

mnam.to lubim

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia