Dnes Hrnčekový jahodový koláčik s jahodovým pyré, jahodami a kokosovou posýpkou? ešte mi ostali posledné jahôdky zo zberu, tak som ich musela spotrebovať?Pekný deň všetkýýým? u nás zatiaľ neprší, ale je pod mrakom? tak asi do večera bude dáždik a nebudeme musieť polievať?
Vrátila som sa do minulosti - kedysi som robila hrnčkový koláčik z hladkej a hrubej múky - dnes už robievam len z polohrubej, tak som dnes oprášila starý recept a spravila po starom? Cesto je také plnšie, trošku ťažšie, ale je super?
1 hrnček hrubej múky,1 hrnček hladkej múky,1 hrnček kryštáľ cukor /kto má rád menej sladké, ubrať cukor? /1 vanilkový cukor1 prášok do pečiva + trošku sódy bicarbóny2 vajíčka,1 hrnček mlieka,1 hrnček oleja,použila som menší plech /nie klasický čierny/všetko okrem oleja spolu vymiešať ponorným mixérom, kým sa nerobia bublinky a nakoniec pridať olej a ešte chvíľu šľahať, vyliať na vymastený plech. rozmixovala som si čerstvé jahody a na plechu som vyliala na cesto, trošku zamiešala do cesta, poukladala jahody a dala piecť na 160 stupňov zatiaľ 10 minút. po 10 minútach som koláč posypala mrveničkou - maslo, kryštáľ cukor, hrubá múka a zamiešala som kokos - trošku je kokosová chuťovo, ale mrvenica ostala veľmi pekná na koláči - vobec sa neroztiekla... a dala ešte piecť na 14 minút?