recept - Huspenina, suroviny, postup,

Huspenina.Suroviny:3-4KS bravčové nožičky, bravčové koleno, bravčový chvost1/2 kg bravčové kožky, celé nové korenie, celé korenie, 1 ks cibuľa, 10 strúčikov cesnak, podľa chuti soľ.Postup:Potrebné suroviny si dobré umyjem a dám do veľkého hrnca. Zalejem dostatočným množstvom vody,t.j. pri týchto surovinách asi 8 l. Postavím na oheň a pridám koreniny,soľ cibuľu a očistený cesnak.Dám pozor akonáhle začne vrieť,tak teplotu znížim na toľko, aby iba bublalo. Pozbieram po povrchu "šuminu", ako hovorievala babka.Nesmie silno zovrieť,lebo polievka bude mútna. Polievočka by mala ostať pekná číra. Huspeninu varím aspoň 4-5 hodín, pričom voda by mala vyvrieť aspoň na polovicu. Po tejto dobe skúsim, že je mäso mäkké, až sa oddeľuje od kostí. Povyberám z polievky všetko mäsko a oddelím m mäso od kostí. Použijem plech na pečenie a už poukladám iba mäso nakrájané a paprčky (kože nedávam, tie sú tam iba kvôli silnému vývaru a aby huspenina dobre sadla ). Ak mám ešte mäso a paprčky, dám aj do misky. Potom zalejem cez sitko vývarom. Ja mám rada aj samotnú kočoňku bez mäsa, tak si dám čistú do misky - taniera, podľa toho, koľko vystalo. Dám do špajze ( na chladné miesto stuhnúť ). Máme na raňajky aj na dva - tri dni.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia