recept - Jablkový koláč s orechmi, suroviny, postup

Jablkový koláč s orechmi

Na cesto:200 g polohrubej múky1 balíček p*dopeč (prášok do pečiva)200 g kryštálového cukru4 vajcia100 ml mlieka100 ml oleja1 PL kakaatuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Na vrch:100 - 150 g vlašských orechov500 - 700 g šťavnatých jabĺk250 ml šľahačkovej smotany2 vajcia100 g práškového cukru

Všetky suroviny na cesto si zmiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pri teplote 180 °C pečieme asi 15 minút tak, aby cesto nebolo ešte celkom dopečené.Medzitým si nahrubo nasekáme orechy a nahrubo nastrúhame jablká. Trocha z nich vyžmýkame šťavu a jablká rovnomerne nasypeme na predpečené cesto. Potom navrstvíme nasekané orechy a zalejeme rozmiešanou smotanou s vajcami a cukrom. Vrátime späť do horúcej rúry a na tej istej teplote pečieme ešte 15 minút. Vychladený koláč môžete vylepšiť čokoládovou polevou.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia