recept - jablkový koláč, suroviny, postup,

6vajcia6 PLcukor kryštál6 PLolej6 PL teplá voda6 PLmúka polohrubá1/2 bal.prášok do pečiva*ipka soľJablková vrstva:asi 10 ksjablkáškorica mletácukor kryštál2zlatý klas - krémový prášok4 dclmliekoMaslový krém:2 kspomazánkové maslo bez príchute1 kssmotana na šľahaniecukor práškový1 kscukor vanilkový

Postup receptuNajprv si vyšlaháme tuhý sneh z bielkov a ipky soli.Odložíme bokom a šlaháme žltky s cukrom do peny.Pridáme olej,vodu,múku s pdopečom a vymiešame cesto.Pomaly vmiešame sneh z bielkov,vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.Upečieme na 180 st asi 30 minut.Medzitým si podusíme nastrúhané jablká-zalejeme asi 0,5 dcl vody a chvilku dusíme,zlaté klasy rozmiešame v mlieku a prilejeme ku jablkám,pridáme cukor a škoricu podla chuti a varíme do zhustnutia.Necháme vychladnúť.Šľahačku vyšlaháme do tuha,pridáme maslá a cukry podla chuti.Na vychladnuté cesto natrieme jablkovú vrstvu,na to maslový krém.Na vrch môžete posypať strúhanú čokoládu alebo škoricový cukor.Dáme do chladničky riadne stuhnúť.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia