recept - jablkový koláč, suroviny, postup, foto

Neďeľné pečenie?200g polohrubej múky, 200g kryštálového cukru4 vajcia, 100ml vody, 100ml oleja, 400ml smotany na šľahanie, čokoláda na zdobenie.

Plnka1.: 1 kg jabĺk, 2 dcl vody(200ml), vanilínový cukor, kryšt.cukor podľa toho aké sú jablká sladké, škoricaPlnka2.: 2ks zlatý klas, 400ml vody, cukor podľa návodu na klasoch alebo aj menej.Ja som si najskôr urobila plnky, pretože musia chladnúť.

Plnka1: Jablká si ošúpeme na nakrájame na kocky.Vsypeme do hrnca zalejeme vodou, pridáme 1 vanilínový cukor a kryštálový podľa chuti, posypeme škoricou. Necháme var** do zmäknutia akoro až do rozvarenia. Potom ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Necháme vychladiť.Plna2: polovicu vody vlejeme do hrnca a privedieme k varu. Do zvyšnej vody vsypeme klasy a cukor. Za stáleho miešania vlejeme do vriacej vody. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladiť.Medzitým si upečieme korpus.Vajcia s cukrom vyšľaháme do bledej peny (asi 5 minút), potom prilejeme olej a vodu. Nakoniec vsypeme múku. Dobre premixujeme. Takto pripravené cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 10 -12 minút. Odsledovať. Necháme ho vychladnúť.Vychladuntú jablkovú kašu zmiešame s pudingom. Vlejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť. Potom si ušľaháme šľahačku ktorú nanesieme na koláč. Posypeme čokoládou alebo inak ozdobíme. Necháme ešte stuhnúť. Dobrú chuť?

Mnam,mnam

Odpovedať na tento komentár

Dakujem za skvely reception

Odpovedať na tento komentár

krasny,dakujem za recept

Odpovedať na tento komentár

Veľmi dobré vyzerá páči sa mi šikulka

Odpovedať na tento komentár

Super

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia