recept - Jáhlový nákyp se švestkami a lískooříškovým olejem, suroviny, postup, foto

Jáhlový nákyp se švestkami a lískooříškovým olejemPotřebujeme:1 hrnek jáhel- vitamín B a lecitin,vápník, železo, fosfor, draslík a křemík, bílkoviny a sacharidy2 hrnky mléka2 hrnky vody2 vejceŠvestkySkořice mletáOlej z lískových oříšků Fandler-může být použit v potravinách pro pacienty s diabetem, na snížení hmotnosti,při dietě má vysokou energetickou hodnotu, pro celkové posílení imunitního systému https://kvalita-1a.cz/store/kuchynske-bio-oleje/nesmisene-odrudyKokosové máslo LOTAO-bílkoviny, vitamíny, enzymy, minerály.Kokosový cukr JAVA KISS - nízký glykemický index, minerály, jako hořčík, draslík, zinek a železo, vitamíny https://kvalita-1a.cz/store/100-bio-kokos/kokosovy-cukrSůlJáhly dvakrát propláchneme horkou vodou,zbavíme je tak nahořklé chuti. Zalijeme vodou a mlékem,osolíme adáme vařit. Často mícháme a vaříme na mírném ohni, až nám vznikne kaše. Oddělíme žloutky od bílků aušleháme tuhý sníh. Do prochladlého přidáme žloutky a vmícháme bílkový sníh. Olej z lískových oříšků je možnoi zahřívat, vytřeme s ním proto zapékací misku. Polovinu kaše rozprostřeme na dno misky a polademe čerstvýmovocem ( je možno i použít jakékoliv ovoce, nebo i kompot). Posypeme skořicí, kokosovým cukrem, a posypemevločkami kokosového másla a zakryjeme druhou polovinou kaše. Nahoru opět přidáme kokosové máslo a cukr.Asi hodinu zapékáme v mírné troubě, asi na 180 stupňů. Po upečení naporcujeme na talíře a pokapemelískooříškovým olejem a můžeme i přisladit, pokud máme raději sladší.Můžeme jíst i jako studený moučník.Dobrou chut

mozeme nahradit mlieko rastlinnym a vynechat cukor pre deti do 3 rokov

Odpovedať na tento komentár

Určitě....to není problém, nebo zkuste ten kokosový cukr, má nízký glykemický index 35, pro děti je nejvhodnější. Ale pozor, aby byl z květu...ne z palmy.? a nebo med. Ale ovoce je samostatně také sladké.

ja to promuje recepty bez cukru, nejde mi o GI proste, co najmenej sladkej chute, ak treba, tak len ovocie

V pohodě, pokud je dítě zvyklé, bude mu to chutnat také, myslím

ivana327 jasne,moresne o to ide, aby si mamicky deti nenaucili na sladke chute, kym sa da. ale je to pekny recept

Děkuji...a opravdu chutný. Fotky jsou moje autentické, přímo od zdroje. Většinou tím krmím přátele a moc chutnal.

Ivanka, preco nie je dobry cukor zo stavy kokosovej palmy? Dakujem

Ne že není dobrý, ale z mízy kokosového květu obsahuje víc vitamínů a minerálů.?

A hlavně je také rozdíl palmový cukr a kokosový cukr.

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia