Recept - JAHODOVÁ TORTA S KEŠU ORECHAMI POTREBUJEME, suroviny, postup, foto

JAHODOVÁ TORTA S KEŠU ORECHAMI

POTREBUJEME (na tortu s priemerom 15 cm):Na korpus:

  • 1,5 šálky para orechov (alebo iné orechy, mandle, vlašské orechy, atď)
  • 1 šálka strúhaný kokos
  • 8 datlí (alebo iné sladidlo)Na plnku:
  • 2 šálky kešu orechov - namočených cez noc
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ½ šálky medu (alebo iné sladidlo)
  • ½ šálky kokosového oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 500 g jahôdNa ozdobu:
  • 200g jahôd

CO ESTE POTREBUJEME:

  • Robot s nozmi do tvaru S (Food Processor)
  • Mixér
  • Formu na tortu s priemerom 15 cm)

POSTUP:

  1. V robote spracovat všetky prísady na korpus na taku konzistenciu, aby po stlaceni medzi prstami cesto ostalo zlepene.Do formy dat papier na pecenie.
  2. Rozdelit cesto na 2 rovnake casti.Prvu cast natlacit do formy s papierom na pecenie. Formu rozobrat, vybrat prvu cast korpusu a odlozit.Formu znova zlozit a natlacit do nej druhu cast cesta. Nechat ju vo forme. Odlozit obidve casti cesta do chladnicky.
  3. Do mixera dat vsetky ingrediencie na plnku OKREM JAHOD. Spracovat na hladky krem.
  4. Rozdelit plnku na dve rovnake casti.
  5. 500g jahod rozdelit na dve casti. Prvu polovicu jahod nakrajat na male kusky. Zmiesat s prvou castou plnky. Dat do formy na prvu cast korpusu, zarovnat. Dat aj s formou do mrazaku.
  6. Druhu polovicu jahod rozmixovat do hladka v mixeri. Pridat druhu polovicu plnky a rozmixovat spolu s jahodami.
  7. Vybrat formu (idealne je, ak je plnka zmrnuta.. lepsie sa s tym robi) a na prvu plnku polozit (OPATRNE presunut z papiera na pecenie) druhu cast korpusu.Ak sa zlomi, nevadi, pokusit sa ho nejak usporiadat.?
  8. Na druhu cast korpusu dat druhu polovicu plnky (s rozmixovanymi jahodami). Zarovnat do hladka.
  9. Zakryt a nechat zmrazit v mrazaku.
  10. Vybrat cca. 10 minut pred podavanim, ozdobit jahodami nakrajanymi na platky. Pre lepsie krajanie sa moze noz namocit do teplej vody.Idealne nechat kazdu porciu mierne rozmrazit (staci 5-10 minut), je to dobre aj zmrazene... chuti ako zmrzlinova torta. Dobru chut.

http://vitakucharka.blog.cz/1202/jahodova-torta

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia