recept - jarné vietnamské závitky, suroviny, postup, foto

JARNÍ VIETNAMSKÉ ZÁVITKY.Klasické vietnamské smažené závitky s masem a zeleninou. Mezi recepty najdete taky variantu "letní vietnamské závitky", které jsou nesmažené.

SUROVINY:Rýžový papírSkleněné rýžové nudle (tenké)500g mletého masa (mix hovězí přední a vepřová plec)Velká mrkevVelká hrst sušené houby Jidášovo uchoCibulePůlka kedlubny2 vejceHrst mungo klíčkůHrst čerstvého koriandruSůl, pepř, lžičku sojové omáčky

PŘÍPRAVA:Houby si předem namočím do horké vody, aby změkly. Skleněné nudle uvařím podle návodu na obalu a nechám zchladnout.Maso namelu a zeleninu pokrájím na tenké proužky a koriandr a cibuli nakrájím nadrobno. Vše nandám do větší mísy, přidám vejce, sojovou omáčku, sůl a pepř a dobře promíchám (nejlépe rukama:-)).Potom si velkého talíře naliju trochu vody, do které budu namáčet rýžový papír. Rýžový papír vždy namočím z jedné strany, obrátím a namočím z druhé strany - nechám asi 5-10 sekund a vyndám na velké prkénko (stačí namočit opravdu krátce, aby se příliš nerozmočil a netrhal - po vyndání bude mokrý a pěkně změkne i na prkénku). Na papír pak nandám "váleček" připravené směsi asi 3cm od okraje.Potom přijde nejtěžší část a to balení závitků?Začnu balit tak, že napřed přeložím boční strany rýžového papíru (vždy dávejte pozor, abyste ho nepotrhali)Potom závitek opatrně a pečlivě zabalím tak, že přeložím krátký přečnívající kousek přes směs - lehce porovnám - a pak opatrně zabalím.Nakonec závitky usmažím ve větším množství oleje dozlatova. Určitě by šly usmažit i ve fritéze, ale nikdy jsem to nezkoušel.

Tončo, vyzera to super ( sama dobrota), ja som nemala doteraz odvahu pracovat s tym ryzovym papierom....

S ryzovym papirem se dela celkem dobre... Jen nesmi byt polamany = pozor pri preprave z obchodu nebo pri skladovani. Nedavno jsem vyndal otevrene baleni ze skrine (kde nelezelo na rovine) a nektere kousky byly trochu praskle - po namoceni se pak trha. Ale jinak s tim neni zadny problem:-)

omcglynn dakujem za radu...

neni zac

Odpovedať na tento komentár

Ke správným vietnamským závitkům patří dresing z rybí omáčky:-)

Odpovedať na tento komentár

Dresing z rybí omáčky se hodí k vietnamským jarním smaženým závitkům, nebo k jejich čerstvé obdobě - letním závitkům. Rybí omáčka asi nebude všem moc vonět, takže upozroňuju, že to opravdu nemusí všem chutnat:-) SUROVINY: 5 lžic rybí omáčky 2 lžíce octa (ideálně řýžový) 1 a 1/2 lříce třtinového cukru 1 stroužek česneku 1 feferonka (ale záleži na chut každého) 1dcl teplé vody PŘÍPRAVA: Česnek a feferonky nasekám na drobno a poté smíchám všecho dohromady.

Odpovedať na tento komentár

Mám spoustu dalších a budu je postupně přidávat = rád se podělím. Zároveň mám všechny recepty uložené ve své vlastní mobilní aplikaci, která je dostupná zcela ZDARMA pro iOS i Android… Takže jestli máte zájem o ostatní recepty s předstihem, stáhněte si ji, jmenuje se MOJE OBLÍBENÉ RECEPTY

Odpovedať na tento komentár

zaujimave.to chcem ochutnat;)

doporucuji;-) jsou lepsi nez od vietnamcu:-)

nepoznam tuto kuchynu..tal som zvedava...dakujem

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia