recept - koláč orechový pletený veniec, suroviny, postup

Dnes taký kysnutý, miešaný.Kto má rád orechy,mak a kakao...tak je ako stvorený. kto nemá rád tieto suroviny, tak si ch môže zameniť za tvaroh, jablká, nutellu...možnosti sú rôzne...

PLETENÝ VENIEC

Suroviny:30 dkg hladká múka30 dkg polohrubá m,úka3 dkg droždia1 KL soľ2 vajíčka 3 dl vlažné mlieko12 dkg masla3 PL kryštálový cukor1 vanilkakôra z jedného citrónahrozienka namočené v 0,5 dl rumu1 vajce na potretiesemienka na posypanie

Plnka:orechová orechy, cukor, olej a citrónová šťavamaková mak, cukor, olej a citrónová šťavakakaová kakao, cukor, olej

Postup:pripravíme si kvások a necháme vykysnúť. Ostatné suroviny zmiešame, pridáme kvások a hrozienka aj s rumom a vypracujeme cesto.Necháme ho vykysnúť.Potom ho rozdelíme na tri časti.Každú časť vyvaľkáme do obdĺžníka, natrieme olejom, posypeme jednu makom, druhú orechmi a tretiu kakaom,posypeme cukrom a pokropíme olejom a citrónovou šťavouPotom každý obdĺžník zrolujeme a všetky tri spolu spletieme do vrkoča. Ten spojíme a vložíme do vymastenej okrúhlej formy vysypanej hrubou múkou. Ja som do prostriedku formy dala plechovku od piva obalenú alobalom, pomastenú a posypanú múkou, aby sa mi cesto nespojilo.Necháme 30 minút podkysnúť, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme pri 180°asi 35 minút.Vyberieme a potrieme olejom, necháme vychladnúť.Režeme ako tortu.

Uplne super, ako vzdy. Uz sa aj moja svokricka ulakomila a pyta si recepty,;)

Teším sa...

Odpovedať na tento komentár

Pani Milka ste super, viete to krásne urobyt, je to nádherne.

Odpovedať na tento komentár

Pani Milka, co pouzit namiesto gardamonu? Chcela by som tie skoricove tocene upiect.Dakujem.

Martuška, nemusí tam vôbec byť.Už som robila aj bez neho...

Super, dakujem. Pekny den.

paxton69 Podobne aj vám....

Odpovedať na tento komentár

Mila pani nehtela by ste pec promne no umite moc

Ďakujem pekne za pochvalu, už mám toho za sebou dosť, všetko je o praxi...

Ale umite dekuji ze mi odepisujete

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia