recept - koláč z makového cesta a s punčovou plnkou, suroviny, postup, foto

Receptík som našla na nete, veľmi ma zaujal a tak som vyskúšala?))SurovinyCesto:1 pohár, nemletý mak1 pohármúka polohrubá1 pohárcukor práškový2 PLkokos1,5 čl.prášok do pečiva6 ksbielok3 ksžĺtky250 gpalmarínPunč:150 ml prevarená voda1 PLcukor kryštál100 mlrumKrém:300 mlmlieko1 bal.puding vanilkový3 ksžĺtky6 PLcukor kryštál1 bal.cukor vanilkový2 čl.Nescafé1 čl. studená vodarum250 gmaslo120 gcukor práškovýEšte potrebujeme:200 gpiškóty okrúhlehrozienkačokoládová poleva

33porcií90minútpríprava25minútna 200 °C

Postup prípravy receptuPalmarín rozpustíme na miernom ohni. V miske zmiešame múku, mak, kypriaci prášok do pečiva, kokos, práškový cukor. Pomalým prúdom vlievame roztopený margarín izbovej teploty. Miešame, kým sa nám hmota nespojí.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 1Po jednom vmiešame 3 žĺtka, chvíľu dobre prešľaháme mixérom.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 2Do zmesi opatrne vmiešame tuhý sneh z bielok.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 3Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 °C za 25 minút.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 4Mlieko, žĺtka, vanilkový puding dáme do hrnca a uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme 6 PL kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vymiešame. Puding necháme vychladnúť.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 5Práškový cukor vymiešame s maslom, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding, a nescafe rozpustenú v 1 čl. studenej vody. Dobre vymiešame.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 6Punč: vodu prevaríme a zalejeme kryštálový cukor po vychladnutí pridáme rum. Punč nanesieme na cesto.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 7Na cesto nanesieme krém.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 8Poukladáme piškóty, ktoré sme namáčali do rumu.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 9Zalejeme čokoládovou polevou a na každú piškótu dáme hrozienka. Dáme do chladničky stuhnúť.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 10Zákusok krájame pomedzi piškótky, tak aby na jednom kúsku boli dve piškóty.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 11

ja na miesto hrozienok dávam brusnice....

Odpovedať na tento komentár

mojko neskusala si bez maku?? ktovie ake by to bolo...mak nemusim a ani nemozem

Odpovedať na tento komentár

skuste pridat orechy na miesto maku bude chut orechova

Odpovedať na tento komentár

Majka nie neskúšala.... skús ako napísala maria90 iste je aj tak výborný....

Odpovedať na tento komentár

je naozaj velmi dobry,,robila som ho uz davnejsie

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia