Receptík som našla na nete, veľmi ma zaujal a tak som vyskúšala?))SurovinyCesto:1 pohár, nemletý mak1 pohármúka polohrubá1 pohárcukor práškový2 PLkokos1,5 čl.prášok do pečiva6 ksbielok3 ksžĺtky250 gpalmarínPunč:150 ml prevarená voda1 PLcukor kryštál100 mlrumKrém:300 mlmlieko1 bal.puding vanilkový3 ksžĺtky6 PLcukor kryštál1 bal.cukor vanilkový2 čl.Nescafé1 čl. studená vodarum250 gmaslo120 gcukor práškovýEšte potrebujeme:200 gpiškóty okrúhlehrozienkačokoládová poleva
33porcií90minútpríprava25minútna 200 °C
Postup prípravy receptuPalmarín rozpustíme na miernom ohni. V miske zmiešame múku, mak, kypriaci prášok do pečiva, kokos, práškový cukor. Pomalým prúdom vlievame roztopený margarín izbovej teploty. Miešame, kým sa nám hmota nespojí.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 1Po jednom vmiešame 3 žĺtka, chvíľu dobre prešľaháme mixérom.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 2Do zmesi opatrne vmiešame tuhý sneh z bielok.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 3Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 °C za 25 minút.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 4Mlieko, žĺtka, vanilkový puding dáme do hrnca a uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme 6 PL kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vymiešame. Puding necháme vychladnúť.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 5Práškový cukor vymiešame s maslom, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding, a nescafe rozpustenú v 1 čl. studenej vody. Dobre vymiešame.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 6Punč: vodu prevaríme a zalejeme kryštálový cukor po vychladnutí pridáme rum. Punč nanesieme na cesto.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 7Na cesto nanesieme krém.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 8Poukladáme piškóty, ktoré sme namáčali do rumu.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 9Zalejeme čokoládovou polevou a na každú piškótu dáme hrozienka. Dáme do chladničky stuhnúť.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 10Zákusok krájame pomedzi piškótky, tak aby na jednom kúsku boli dve piškóty.Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 11