recept - Kuracia bábovka, suroviny, postup,

Kuracia bábovka

1 kg kuracích pŕs1 balík mrazenej brokolice7 vajec15 dkg strúhaného eidamu3 ks farebnej paprikysoľčierne korenievegeta

Postup

Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vymastíme troškou oleja a vyložíme 2/3 naklepaných a okorenených rezňov. Formu vyložíme rezňami tak, aby vznikol tunel, nie iba dno.

Brokolicu zaparíme s 2 dcl prevarenej vody s vegetou a necháme postáť. Pripravíme si redšiu praženicu zo 7 vajec, ktorú primerane osolíme a okoreníme a pridáme strúhaný syr. Do praženice vmiešame nadrobno pokrájanú papriku a scedenú brokolicu - pre obmenu možno pridať aj šampiňóny, či iné huby.

Túto zmes nalejeme do "tunela", jemne pritlačíme a navrch poukladáme zvyšok 1/3 naklapaných rezňov.Bábovku dáme piecť do mierne vyhriatej rúry a pečieme pri 150 °C asi hodinu. Po upečení necháme vychladnúť asi 15 minút, potom bábovku opatrne vyklopíme.

Podávame s pečenými zemiakmi a kari ryžou. Príloha: zeleninová obloha. Bábovka chutí aj studená. Na obloženej mise vyzerá neodolatelne:- ) Dobrú chuť.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia