recept - kuracia polievka, chrenová omáčka, kysnutá knedľa, postup, foto

Dnes chrenova a kuracia polievocka

Dame varit polievku z kohuta,alebo hovädzieho, teraz som dala 3 kuracie stehna.Moze byt aj s udenym. Chrenova,alebo koprova.cca 6 PL oleja, 5 PL hladkej múky, 1/2 litra mlieka, 1 dl šľahačkovej smotany, ocot, cukor, soľ, chren alebo kôpor, vyvar na zredenie podľa potrebyPOSTUP PRÍPRAVY

Základ pre obidve omáčky robím rovnaký, rozdiel je iba v záverečnom finiši, kde kôprovku dochutíme čím??)) Áno, správne kôprom. A chrenovku dochutíme chrenom... buď hotovým sterilizovaným alebo postrúhaným čerstvým... takáto býva najlepšia, ale večne nemá kto chren strúhať?

Do rozohriateho oleja dáme múku a urobíme zápražku bledohnedej farby. Robíme ju pomaly, aby nám neprihorela. Odstavíme a necháme chvíľu schladnúť (nie je to nutné, ale takto určite nezhrčavie). Studené mlieko vlejeme do zápražky a poriadne rozmiešame. Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu. Osolíme a necháme ju trocha povrieť.Odstavíme a dochutíme. Ak chceme chrenovú omáčku, pridáme postrúhaný chren a dochutíme octom a cukrom. Už nevaríme.

Knedla, najlepsia aku poznam.½ kg polohrúba múka,1čl cukor,1čl soľ,1/2 kocka droždie,mlieko podľa potreby- 2,5 dcl aj viac,2 - pl olej,1 vajíčkoPOSTUP PRÍPRAVY

Múku vsýpeme do misy,pridáme soľ,cukor,vajce,rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,aby nám vzniklo hustejšie cesto.Pridáme olej a poriadne premiesime.Zakryjeme a necháme.asi 1hod.kysnúť.Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 2 časti,urobíme bochníčky a necháme podkysnúť.Po jednom zvinieme do tvaru knedle,ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku20 minút.Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.Vyberieme pomocou podberáka,ja dávam na olejom pomastenú tacku,potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 2 knedle,lebo spravím redšie cesto,tak musím pridať múku.Dá sa aj zamraziť,nemrví sa,je chutná.Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare.

To je dobrota

Odpovedať na tento komentár

prosim recept na omacku a knedlu a knedlu ste parila a kolko minut

Odpovedať na tento komentár

kam prist....

Odpovedať na tento komentár

tiez poprosim recept na omacku

Odpovedať na tento komentár

Ja si chrenovú neviem predstaviť bez varenej hovädzinky...

Odpovedať na tento komentár

Kto ako ma rad

Súhlasím. Chute máme rôzne...

Odpovedať na tento komentár

Potrebujete novy hrniec na knedle ale su krasne

Odpovedať na tento komentár

Aj ja by som prosila recept na omáčku.

Poslem, teraz som vonku. Na mob.

Ďakujem

Odpovedať na tento komentár

KLUD!!!! MY SA BABY NEDAME VYTACAT!!!!!!

Alenka si super kuchárka...????

Bude vylúčená,tak ako každý kto porušuje pravidlá ?jedlo je skvelé Alenka??

Odpovedať na tento komentár

dam hore recept.

Odpovedať na tento komentár

Ô

Odpovedať na tento komentár

RECEPT JE PRI FOTO, dakujem za podporu!!!!

Odpovedať na tento komentár

Ta jedna knedla je ako ty pokrceni psy, ale dobra

Pokrčené ale domáce sú najlepšie.?

ten psik sa vola mops?

Šar pej

Vráskavec knella?

Odpovedať na tento komentár

Vsetko super mnamka ste velka sikulka

Odpovedať na tento komentár

Smejem sa že pokrčeni psy naozaj ma to rozveselilo...?????

Odpovedať na tento komentár

Ten recept na knedľu ke presne ako robievala moja maminka.?

Je výborná

Odpovedať na tento komentár

Ja robim koprovku na masle je lepšia.

ucime sa cely zivot

Odpovedať na tento komentár

Aj ja na masle a dam smotanu

Odpovedať na tento komentár

Sikovna.Jednoduche ale mnamka.

Odpovedať na tento komentár

Maslo stale viac zavonia ako olej.Ja ked robim nejaku zeleninovu alebo pod.tak stale davam maslo.Ma polievocka inu vonu a aj chut.Moja mama stale davala olej ale do zeleninovej ked postruhala vsetky zeleninku na zaciatku do hrnca dala maslo a Ja stym dusila zeleninku a potom zaliala vodou tak vonalo v celej kuchyni.

Odpovedať na tento komentár

Ano ja olej kvalitny davam len do šalatov a na.vypražanie masa ale inak barim len na masle všetko aj polievky zapražky zeleninu dusim tiež na masle smotanu no a napriek tomu mame.stabilnu vahu. Na vypražanie aj dobru bravčovu mast. Ved vieme čo prijme naše telo len kožu z prasiatka Xenotransplantaty. Ale priznam sa maso je len moja polovička ja občas kuriatko ???? a nie som vegetarian

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia