recept - kvasená kapusta

Kvasenú kapustu, ktorú mi poradila moja známa som vyskúšala a môžem sa o recept podeliť s gazdinkami v skupine. Výhodou je to, že si ju môžem pripraviť aj v lete. Najlepšia je však zo zimnej kapusty.Nastrúham na jemné rezančeky kapustu. Osolím ju /20g/10kg kapusty/, okorením celou rasou, celým korením. Rukami ju premiešam a nechám ju odpočívať asi 5 hodín pod pokrievkou. Potom ju NATLAČÍM do čistých fliaš a pridám aj bobkový list. Pevne uzavriem viečko a fľaše uložím napr. do pekáča, lebo kysnutím vyteká šťava. Viečko sa vyduje, ale po dvoch týždňoch sa viečko stiahne, viečko prilne a kapusta je hotová. Jej výhoda je v tom, že netreba sa o ňu starať ako v sude a výborná je práve tak. NA ZDRAVIE

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia