recept - kváskové rožky, suroviny, postup,

Tu je ďalší recept najskôr na kvaskove rohliky a potom pridam ešte na take rýchlejšie s kvasnicami. Tak poďme na to. Kvaskove. Priprava starteru:170g hladkej pšeničnej múky, 170 ml vody, 1 PL kvasku vymiešame a pod foliou nechame 9-12hod pracovat. Na druhy deň 330g muky hladkej psenicnej(alebo zasa urobit mix muk napr.spaldova,grahamova a psenicna) 100ml vody, alebo mlieka, 2 ČL soli, 1 PL masti, alebo masla a môžete, alebo nemusite dat 1 ČL sladu,k tomu pridame cely štartér všetko vymiesime a nechame zasa pod foliou kysnut 2hod.pocas kysnutia 2 krat vareskou preložíme cesto v miske zo severu na juh, zo zapadu na východ, z východu na západ a z juhu na sever. Potom si dame cesto na dosku, rozdelime na rovnake bochniky. Vyvalkame do trojuholnika, zrolujeme na tvar rohlika a preložíme na peciaci papier. Postriekame vodou a nechame 2 hod pod foliou kysnut. Ruru si nahrejeme na 250 stupňov spolu s plechom na pecenie aj na zapar. Rohliky este raz Postriekame vodou a presunieme aj s papierom na horuci plech. Na spodny vylejeme hrnček vody a zatvorime, aby para neunikala. Pecieme cca 20-30min. Po upeceni postriekame vodou a na mriežke nechame zakryté vychladnúť.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia