recept - kysnuté oškvarkové vývrtky, suroviny, postup, foto

https://www.facebook.com/Rebeka-Grey-príjemný-domov-519627724794659/ https://www.facebook.com/media/set/set=a.1197896080301150.1073741897.519627724794659&type=3Na cesto potrebujeme:250g hrubej múky800g hladkej múky30 g soli2 polievkové lyžice olivového oleja1 pochúťková smotana1 kocka kvasnícvlažná voda 300 ml alebo podľa potreby v závislosti od kvality múkyZmes 1:asi 100g mäkkého maslaasi 100 g strúhaného syr a soľ oregano môžeme ak máme chuť použiť aj cesnakVymiešameZmes 2:asi 100g posekaných škvariek pomiešame s trochou masla aby sa to salo natierať

Z kvasníc si pripravíme kvások, ktorý pridáme do vyššie spomenutého materiálu a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme podkysnúť asi 45 minút.Potom prenesieme na vál a rozdelíme na dve rovnaké časti.Jednu časť vyvalkáme na obdĺžnik na tenko a potrieme pripravenou zmesou preložíme a pokrájame asi na 4cm široké pásy, ktoré potom stáčame.Prenesieme na plech a necháme 20 minút podkysnúť. Potom potrieme žĺtkom a posypeme strúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry.Druhý plát vyvaľkáme na obdĺžnik potrieme škvarkovou zmesou a preložíme na tretiny. a necháme podkysnúť asi 15 minút znova rozvaľkáme a znova preložíme a necháme podkysnúť. Vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a ostrým nožom nakrájame na tenšie obdĺžničky akoby paličky preložíme na plech potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.Silvester sa blíži tak milé dámy a páni dobrú chuť?

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia