recept - ľahký krém bez masla

Mascarpone krémPridané používateľom sio dňa 1. marec 2011 - 9:45Popisľahký krém bez masla

30 minútIngrediencie2 kusy vajcia250 gramov mascarpone250 gramov mäkký tvaroh250 millilitrov 33%smotana na šľahanie20 gramov želatina v práškuipka soľ1 deciliter studená voda150 gramov cukor (cukor sa môže ešte pridať,podľa chuti)Inštrukcieželatínu dáme nap**ať do 1,5dcl vody,vajcia zo 100gr.cukru(kryštálového)šľaháme nad parou do zhustnutia a potom vychladíme,mascarpone vyšľaháme s 50 gr.pr.cukru,pridáme tvaroh,vychladnutú vajíčkovú masu a na tuho vyšľahanú šľahačku,nakoniec pridáme želatínu,ktorú sme v mikrovlnke rozpustili do tekuta,pridáme trochu krému aby sme vyrovnali teplotu želatíny,nakoniec zmes želatíny pridáme do ostatného krému a dobre prešľaháme.Ak niekto nevie robiť s práškovou želatínou môže použiť želatínový stužovač(za studena od DR.Oetker)2 balíky.Môže sa pridať ovocie,nastrúhaná čokoláda...Krém stačí na tortu s priemerom 26cm-2 vrstvy krému.

tvaroh mascarpone

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia