recept - LASKONKY S KARAMELOVÝM krémom, suroviny, postup, foto

Keďže je sviatok tak také lahodné...LASKONKY S KARAMELOVÝM KRÉMOM

Cesto:6 ks vaječné bielka33 dkg kryštálového cukru10 dkg práškového cukru17 dkg mletých orechovPlnka:1 karamelový puding3 dl mlieka2 PL cukru1 Salko uvar** vo vode na karamel / 2 hodiny/1 maslo

Postup:Bielky šľaháme pol minúty, pridáme kryštálový cukor a šľaháme 1 a pol minúty, tak dáme misku nad paru a tam šľaháme šľahačom 15 minút do veľmi tuhej peny. Ušľahané stiahneme z pary a necháme asi 2 minúty chladiť.Opatrne do vyšľahaných bielkov primiešame orechy zmiešané s práškovým cukrom. Dôkladne premiešame. Lyžičkou kôpkujeme na plech vyložený papierom, na ktorom máme formu na laskonky. Formu mierne potrieme naolejovanou s*rvítkou. Lyžičkou kôpky mierne zatlačíme, zahladíme a stierkou uhladíme podľa šablóny Prebytočné cesto vrátime späť do misky. Formu zľahka nadvihneme z jednej strany, aby laskonky skĺzli na plech. Pečieme na 130°asi 15 minút, potom teplotu znížime na 80°a pečieme či sušíme ďalších 30 minút. Dvierka budú pri 80°mierne otvorené, podoprieme ich vareškouLaskonky musia byť odspodu pekne usušené, inak by po naplnení veľmi zmäkli.Laskonky necháme do druhého dňa odpočívať a tak ich spájame plnkou.Plnka: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Salko varíme vo vode asi 2 hodiny, necháme vychladnúť, otvoríme ho a zmes zmiešame s vychladnutým pudingom a vymiešaným maslom.

Toto urcite urobim! p.s. tu smaltovanu misu mam aj ja, este po pradedovi:)

Odpovedať na tento komentár

Mnaaam, poslite mi ?

Odpovedať na tento komentár

Vy tolko dobrot vypekate. ???

Odpovedať na tento komentár

Mnam tak toto skusim

Odpovedať na tento komentár

Wawwww mňam palec hore?

Odpovedať na tento komentár

Velmi šikovná žienka!

Odpovedať na tento komentár

Paci sa mi to

Odpovedať na tento komentár

Mňam, sem s nimi.

Odpovedať na tento komentár

Jeej mnaaam

Odpovedať na tento komentár

Mnaaam moje oblubene ??

Odpovedať na tento komentár

Najlepsie kolace

Odpovedať na tento komentár

Ďakujem za postup. Vyskúšam

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia