recept - Maková torta s vanilkovým krémom bez múky, suroviny, postup,

Maková torta s vanilkovým krémom bez múky!?

Maková piškóta:

  • 3 vajíčka
  • 100 g mletého maku (bez cukru)
  • 80 g mletých vlašských orechov (mandllí)
  • 50 g trstinového/kokosového cukru
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 čaj. lyžička prášku do pečiva
  • *ipka soli

Ovocná vrstva:

  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 200 g mrazených/zaváraných jahôd (višní/malín)
  • 3 PL ovocnej šťavy

Krém:

  • 2 balenia bio vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 250g jemného tvarohu
  • 3 PL mletého maku
  • 5 PL medu
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g masla

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, soľ a premiešame. Zvlášť zmiešame mak, orechy, škrob, kypriaci prášok a opatrne zamiešame do vyšľahanej zmesi. Hotové cesto vylejeme do tortového kruhu postaveného na plechu vyloženom papierom na pečenie. Pečieme na 170°C cca 15 minút. Necháme vychladnúť.Škrob vymiešame v 3 PL kompótovej šťavy, prevaríme a odstavíme. Upečený korpus prerežeme na 2 polovice. Spodnú časť potrieme šťavou, navrch naukladáme ovocie a zakryjeme vrchným plátom, ktorý tiež pokvapkáme šťavou. Pripravený korpus dáme do chladničky. 2 pudingy rozmiešame v mlieku, pridáme med, mak, bielu čokoládu a uvaríme. Necháme vychladnúť a do studeného všľaháme maslo a tvaroh. Nanesieme na korpus, dáme stuhnúť a ozdobíme.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia