recept - Makovo - tvarohovy kolacik, suroviny, postup, foto

Makovo - tvarohovy kolacik na zajtrajsi MAMA bal. Starsi syn chodi na country, deticky budu vystupovat a my sme mali nieco napiect?CESTO: 250 g polohrubej muky, cajova lyzicka prasku do peciva, 2 zltky (bielka sa pouziju do tvarohovej plnky), 150 g masla, 60 g praskoveho cukru, 2 vanilkove cukry. Vsetky prisady som dala na dosku a vymiesila na hladke cesto. Z cesta som si odkrojila 1/4, ktoru som neskor pouzila na ozdobenie. Cesto som vlozila do tortovej formy a rukami az po okraj rovnomerne utlapkala.MAKOVA PLNKA: 200 g zomleteho maku, hrozienka (lubovolne mnozstvo, podla chuti), 60 g praskoveho cukru, 1 bal skoricovy cukor, 50 g roztopeneho masla, 2 lyzice citronovej stavy, 3 lyzice slivkoveho lekvaru. Hrozienka som zaliala horucou vodou, nechala chvilu postat. Vsetky suroviny som zmiesala a na zaver pridala scedene hrozienka. Makovu plnku som dala na cesto.TVAROHOVA PLNKA: 250 g makkeho tvarohu (doma som mala hrudkovy), 60 g praskoveho cukru, 2 vajicka, 2 lyzice hrubej muky, 1 ks kysla smotana. Do misy som dala tvaroh, kyslu smotanu, hrubu muku, praskovy cukor a zltka, spolu zmiesala. Potom som vyslahala sneh zo 4 bielkov. Dve bielka ostali z cesta a dve teraz. Opatrne som primiesala sneh do tvarohovej plnky a dala ju na makovu. Supla na 15 min do rury a medzitym som do zvysku cesta dala kakao a robila kvietky. Vybrala, kvietky poukladala na kolac a dala na cca 15 min opat do rury. Zmiesala som jedno zltko s lyzicou vody a potrela kolac, aby tvaroh nevyschol, piekla som este cca 30 min. Kolacik je sice na zajtra, no kusok som musela okostovat ci sa nahodou nik neotravi?. Pekny vecer prajem.

Krasny ?

velmi pekne dakujem Andrejka

Odpovedať na tento komentár

No ja by som si tiez urezala,tak dobre vypada

Majka, dakujem vam krasne?

Odpovedať na tento komentár

Super

dakujem pekne Zdenka

Odpovedať na tento komentár

Mnaaammm

ako pisete, je to mnamka?

Odpovedať na tento komentár

Mňam, určite vyskúšam ?

Kristinka, urcite odporucam?

Odpovedať na tento komentár

Už som ho tiež piekla, vynikajúci

cca 3 roky co som ho naposledy piekla, najvyssi cas sa k nemu vratit?

Odpovedať na tento komentár

Vypadá dobre

dakujem krasne ?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia